Live - Rozhovory s hudebníky, kteří hráli v Praze v letech 1990-2004 přehled

Live - Rozhovory s hudebníky, kteří hráli v Praze v letech 1990-2004 https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34914/live-rozhovory-s-hudebniky-kteri-hrali-v-praze-v-letech-34914.jpg 4 6 6

ive - Rozhovory s hudebníky, kteří hráli v Praze v letech 1990-2004 - Dědek Honza Mick Jagger řekl: „Ukažte mi kluka, kterej nechtěl bejt rock´n´ rollovou hvězdou, a já vám ukážu lháře.“ A ukažte mi kluka, kterej by si nechtěl pokecat s Mickem Jaggerem a ukážu vám lháře já. Ale ukažte mi kluka, kterej s Jaggerem a Richardsem, Suzane Vega, Paulem Simonem nebo Jamesem Brownem opravdu mluvil a ukážu vám Dědka. Honzu Dědka. Probíral jsem se rukopisem této knihy v posledních týdnech, kdy pozoruhodně zrychlil čas. Namátkou – dvacet pět let od založení Psích vojáků, čtyřicet pět let Semaforu, dvacet let Baletní jednotky Křeč v Bráníku a padesátiny Standy Hložka se Standou ve Strakovce, Michael Kocáb je dědek, Plastici vzpomínají na Nově... V pondělních Lidovkách očekávám přílohu k sedmdesátinám Anety Langerové... Naštěstí dnes v noci přechod na zimní čas, uspořená hodinka. Live rozhovory Honzy Dědka jsou pozastavením v tom spěchu. Jejich autor, stylizující se tak přesvědčivě do infantilního narcise a exhibujícího drsňáka, už patnáct let přibližuje ty báječné hajzly a samožery, mudrlanty a magory, budoucí hysterky a bývalé feťáky, bez nichž by život nejenom mé generace byl o tolik chudší. Není to úžasná představa - český novinář s modrými nehty, míjený na Páté Avenue kolemjdoucími bez povšimnutí? Mluvím o té sázce s Mikem Stipem z R.E.M (rovněž s modrými nehty). A co ten doslova neuvěřitelný telefonát s Glenem Matlockem ze Sex Pistols? Doslova litanie nad ztraceným dětstvím! Člověk se směje a skoro by řekl: „To už kecáš, Dědku!“, kdyby něco takového šlo vymyslet. A nebo si představuji stařičkého zpovědníka, jak klimbá u svého kazeťáku s oranžovými knoflíky a otravuje ostatní obyvatele hospicu věčným: „Happy Birthday, Honza! HAPPY BIRTHDAY, HONZA!!“, v podání dávných hvězd Suzane Vega, Cindi Lauper a dalších... Někdy sice i Dědek vyměkne a nevpálí Siru Paulovi naplno, že na Lennona prostě nemá. Někdy ho rozhodí akcent a bílé kalhotky Karoliny Kurkové (ale ukažte mi kluka, který...), tak, že rezignuje na svoji práci. Ale tento výbor, nebo rockerštěji výběr, žádnou hlušinu neobsahuje. Prostě to ten hajzl umí! A já mu gratuluju. Honza Hřebejk, režisér P.S. Nejpovedenější je ovšem ten rozhovor s Hendrixem! Takže čtěte opravdu pečlivě! ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Live - Rozhovory s hudebníky, kteří hráli v Praze v letech 1990-2004. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

zaza_3121
24.04.2017 4 z 5

Sbírka všech možných rozhovorů od Honzy Dědka. Některé zajímavější, některé méně - ale svoje si tu každý najde. Vyzdvihnout mohu rozhorror s Lou Reedem..

Martin_Happy
08.02.2017 4 z 5

Skvělé rozhovory, zejména ten se Sex Pistols byl povedený, byť by nějací zarytí fandové asi se mnou polemizovali. A také je zajímavé, jak z některých rozhovorů člověk zjistí, že je dotyčný v reálu hrozný ko**t (Iggy Pop, James Brown) nebo je překvapen, jak se pod ulítlou image skrývá příjemně normální člověk (Marilyn Manson, Leningrad Cowboys)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Live - Rozhovory s hudebníky, kteří hráli v Praze v letech 1990-2004 v seznamech

v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce5x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

rozhovory

Autorovy další knížky

Honza Dědek
česká, 1972
2000  86%Lucie: Šrouby do hlavy
2012  74%Zub času
2006  87%Vzpomínky na 20. století
2004  80%Live - Rozhovory s hudebníky, kteří hráli v Praze v letech 1990-2004
2018  75%Hity, které dobyly svět - Příběhy písní od 50. let do současnosti