Literární spolek Laury Sněžné přehled

Literární spolek Laury Sněžné https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258159/bmid_literarni-spolek-laury-snezne-RNS-258159.png 4 639 639

Představte si Lynchův Twin Peaks zasazený do Finska. A představte si Dostojevského Zločin a trest, v němž Soňa Marmeladová zastřelí Raskolnikova. Zní to absurdně? Román, který vám dokáže, že i Skandinávie má svůj magický realismus, zavádí čtenáře do městečka Zaječín, kde se dějí divné věci nejen s lidmi, ale i s knihami. Všechno začíná, když se mladá učitelka literatury Ella Milanová vrátí do svého rodiště a objeví tam zvláštní knižní svazek, který jí vyrazí dech. V místní knihovně se vydá po stopě záhadných událostí... a brzy narazí na uzavřené společenství literátů, založené oslavovanou Laurou Sněžnou, na pravidla podivné Hry a také na nadpřirozené úkazy. Podaří se jí odhalit, co se ve skutečnosti stalo s desátým členem literárního spolku, a rozplést pavučinu všeprostupující fikce?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Paseka
Originální název:

Lumikko ja yhdeksän muuta , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Literární spolek Laury Sněžné. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (157)

Tvurce001
08.02.2024 4 z 5

Velmi smělý počin. Dle mého názoru celkem povedený. Dávám 4*.

AndreaOn
29.10.2023 1 z 5

Tak toto je pro me absolutne mimo misu. V pulce odkladam, absolutne jsem se nechytala, proc to vlastne nekdo vubec psal...


el.peee
02.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Na tuto knížku jsem se hodně těšila. Docela dlouho by trvalo než jsem se k ní dostala a výsledné pocity jsou docela rozporuplné.
Magický realismus, kam je kniha zařazována, nebude úplně můj oblíbený žánr.
I když jsem ho vzala pouze tři hvězdičky, tak si určitě nemyslím že kniha by byla špatná - spíš naopak. O přízeň si nezískala ale věřím že má svoje fanoušky zcela oprávněně.

Já s ní bojovala celé dva měsíce a do čtení jsem se musela chvílemi hodně nutit.
Ačkoliv je napsaná pěkně a plynule tak nebudu úplně cílová skupina tohoto žánru.

*SPOILER*
Mystično s nádechem detektivky, do jehož příběhu jsem si nemohla půl knihy pořádně začíst a první dvě kapitoly jsem četla snad třikrát, mě svým s koncem velmi zklamalo, čekala jsem i rozuzlení kam vlastně Laura zmizela.
Naopak překvapivá pravda o Oskarovi na mě působila vlastně velmi pozitivně a je tak krásným koncem, jak se zachovalo kouzlo a kvalita celého spolku.

Vlastně dlouho jsem byla přesvědčená že nakonec dám i 4 hvězdičky, ale ten závěr byl pro mě opravdu zklamáním proto jsem se vrátila k původnímu pocitu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Literární spolek Laury Sněžné v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených835x
ve Čtenářské výzvě241x
v Doporučených63x
v Knihotéce225x
v Chystám se číst375x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech12x