Lišiak Pax přehled

Lišiak Pax https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344367/bmid_lisiak-pax-4dw-344367.jpg 5 116 116

Chlapec Peter a lišiak Pax sú nerozluční priatelia, odkedy Peter líščie mláďa zachránil. Lenže jedného dňa sa stane čosi nepredstaviteľné. Otec narukuje do armády a prinúti Petra vypustiť lišiaka späť do divočiny. O chlapca sa má postarať starý otec, päťsto kilometrov od domova. No pre Paxa tam nie je miesto. A tak sa chlapec – napriek blízkosti vojny – vyberie svojho lišiaka hľadať. Pax medzitým vytrvalo čaká na svojho chlapca a vydáva sa na vlastné dobrodružstvo... Oceňovaná autorka Sara Pennypackerová prináša čitateľom dojímavý príbeh o cene za vojnu a o sile priateľstva.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Pax , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lišiak Pax. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Pert
13.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Originální namet, ale cekala jsem něco víc. Útěk popsány realisticky, ale chudák dědeček. Ten byl takový černobílý.
Kapitoly s lišákem nudné. Ta žena, co se o Petra starala, byla taky divná, stejně jako celá tahle část.
Konec nemastný, neslaný.

Knihomolka506
13.10.2022 5 z 5

Kdyby Petr nepotkal Paxe , bůhví jak by vůbec začal tenhle příběh. Napsany tak, že jsem se ocitla přímo na místě, kde lišák Pax začal svou dlouhou cestovatelskou pouť zpět do tepla. Najít Petra a jeho domov ! Úkol zněl jasně, ale jen tak jednoduše splnit nešel. Mezitím Petr tajné sbalil věci s pevným rozhodnutím: Najít Paxe a přivést ho domů! I přes protesty jeho otce. To on za to může- nejdřív vstoupí do armády, když maminku nemám , je pořád uzavřený a tak chladný. Nemůžu mít ani jedno zvíře, protože táta musí bojovat. Ale já ho najdu! Takové by byly myšlenkové pochody mladého chlapce.
Vydal se sám daleko, zažil neuvěřitelné, ale jestli byl účel cesty úspěšný, ukáže čas, za který knihu přečtete :)
Tak laskavý příběh plný zvířecí lasky a oddanosti jsem zatím nečetla️


Jessybelle
22.11.2021 5 z 5

Knihu jsem kupovala svým dětem, ale nakonec jsem to byla já, kdo se do ní první ponořil. Pro mě, jako mámu, skvělá jednohubka. Střídání dvou pohledů je skvělá volba, kniha je jednoduchá, válka jen dokresluje příběh, ve kterém je spousta poučení, tak přirozeně vloženého, je tam i pár obrázků. Konec je výborný.
Doufám, že mě děti příběh pohltí. A i kdyby ne, já si knihu užila. Mohu jen doporučit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Ve válce se dny volna nedávají.


Takže Fénix si naplní hnízdo tím, co má nejradši - v tom příběhu je to myrha a skořice, myslím. Hnízdo pak vzplane a pohřbí ptákovo staré tělo. A z popela starého těla povstane nový Fénix. To se mamince moc líbilo. Říkala, že ať se věci mají sebehůř, vždycky můžeme znovu povstat z popela.


Kniha Lišiak Pax v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených139x
ve Čtenářské výzvě36x
v Doporučených13x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst83x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech3x