Líný rodič přehled

Líný rodič https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115802/liny-rodic-115802.jpg 3 157 157

Lenošením a nečinností k lepšímu rodičovství Také máte pocit, že jste se stali otroky svých dětí? Z přehnaně zaníceného rodičovství však vede cesta ven. Existuje jednoduché řešení, které váš život učiní snazším a finančně méně náročným, život vašich dětí učiní radostnějším a navíc vám pomůže vychovat děti šťastné a soběstačné. Toto řešení autor knihy nazývá „líné rodičovství“ a jeho mantra zní jednoduše: „Nechte je být.“ Líný rodič je totiž dobrý rodič. Taková filozofie pravděpodobně může jít modernímu, zaneprázdněnému rodiči proti srsti, protože je nám neustále předkládáno, abychom dělali více, a ne méně. Všichni rodiče bloumají, kudy chodí, sžíráni hlodavým pocitem, že to všechno dělají nějak špatně a že je potřeba víc pracovat. Nikoliv. Problém není v tom, že do rodičovství vkládáme příliš málo práce, nýbrž že jí vkládáme příliš mnoho. Tím, jak přehnaně zasahujeme do života svých dětí, jim bráníme, aby vyrostly a postaraly se samy o sebe. Stáhněte se. Nechte je žít. Vítejte ve škole líného rodičovství. Jde o zaručený úspěch pro obě strany – vy budete mít méně práce a dítě tím jen získá, vy i vaše děti se naučíte užívat každodenního života a také samostatnosti a nezávislosti. A jak na to se dozvíte v humorné a láskyplné knize Toma Hodgkinsona, líného rodiče tří dětí, která se stane nepostradatelnou součástí vaší domácnosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Líný rodič. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

LukasB.453
12.10.2023

(SPOILER) "nechte je na pokoji"
to by se mělo tesat do kamene. ano, ukažte cestu, ale nevoďte za ruku, buďte nablízku, ale nesnažte se řídit další krok. nechte je se nudit - čím dřív dítě pozná nudu a naučí se si s nudou poradit, tím lépe. stejně jako únavu, hlad, špínu, fyzickou bolest při (mírném!) pořezání nožem nebo ťuknutí kladívkem do prstu a další překážky. nebuďte vrtulníci (tedy většinou spíš vrtulnice).

ze stejného soudku a stručně - vše důležité a na jedné A4 najdete ve výborné krátké eseji Tomáše Feřteka "Prázdniny u babičky aneb Jak vychovávali děti lovci a sběrači", lze dohledat na internetech.

lentilka_007
24.09.2022

Poslouchano jako audio a po case me nebavila, ale doposlouchala jsem ji. Vychova ve stylu Homera Simpsona a casto se opakujici myslenky a nazory napric knihou.


Sandalkar
23.03.2022 4 z 5

Na rozdil od prevazujiciho nazoru se mi kniha libila. Prisla mi optimisticka, nepoucujici a opravdu ocenuji ponouknuti ke zjednoduseni. Mene zasahovani, mene hracek, mene rizenych aktivit, uskromneni ale vice casu spolu pri praci na zahrade nebo doma. Dava mi to smysl.
Hvezdu dolu davam za ponoukani k piti piva a moc Emila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Líný rodič v seznamech

v Právě čtených19x
v Přečtených240x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených14x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst89x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech4x