Nejlepší den pro umírání: (Thompsonův rok) přehled

Nejlepší den pro umírání: (Thompsonův rok) https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407641/mid_nejlepsi-den-pro-umirani-B8r-407641.jpeg 4 57 57

Likarijská trilogie série

1. díl >

Thompson nemůže žít ani s lidmi, ani s elfy. Pro jedny je nenáviděným půlelfem, pro druhé zase opovrhovaným poločlověkem. Jeho domovem se teď stalo gobliní město Likario. Nechává se najímat jako žoldák, prozkoumává staré chrámy a hledá poklady, bojuje s orky i s prastarými stvůrami. Má dva cíle. Za prvé: přežít a udržet naživu i svou rodinu. Za druhé: pomstít se těm, kteří mu ublížili. Obojí je velice těžké, ale Thompson se nevzdává. Knížka "Nejlepší den pro umírání" přináší příběhy, které jsou ve vnitřní chronologii cyklu Pohraničí na úplném začátku. Druhé vydání knihy "Nejlepší den", doplněné o povídku "Zimní zakázka".... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejlepší den pro umírání: (Thompsonův rok). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Charlie119
02.09.2022 4 z 5

Četl jsem jen (prozatím) tento jediný příběh. Byl velmi slušný. Líbilo se. Třeba ještě hodnocení změním, jakmile se dostanu k dalším dílům.

chomic_pisek
09.01.2022 5 z 5

Po přečtení (vlastně poslechu) Krvavého pohraničí, které se ke mně dostalo jako první, jsem se vydal na chronologický začátek příběhů z Pohraničí. Příběhy Thompsonovy rodiny mě bavily mnohem víc než ten o Floydovi, nejvíc pak osnování pomsty v Thonnierice. Ale přiznám se, že jsem Thompsonovi fandil jen kvůli zbytku jeho rodiny. Přestože se jeho životní postoj dá pochopit, ten jeho arogantní cynismus (jak říkáme my vzdělanci) byl chvílemi tak přehnaný, až mi bylo jeho blízkých líto. Parádní knížka, těším se na další kousek z Pohraničí.


tlllk
28.11.2021 4 z 5

Celkom obstojné fantasy, keby to autor nehral tak okato na cynika. Taká rozprávka prekladaná drsňáckou konverzáciou a trochou porna. Pre deti to nebude a pár Nerdov to určite poteší.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nejlepší den pro umírání: (Thompsonův rok) v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit4x