Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích přehled

Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155537/bmid_lexikon-ohrozenych-druhu-strasidel--GRX-155537.png 5 120 120

Lexikon strašidel série

1. díl >

Lexikon strašidýlek, které můžete v naší zemi potkat. Děleno na strašidýlka lesní, luční, vodomilná, domácí a městská.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

Petra1323
25.02.2024 5 z 5

V lexikonu je 89 druhů strašidel rozdělených do pěti skupin – lesní, luční, vodomilná, domácí a městská. Jsou tu známá strašidla - Bludička, Hejkal, Divoženka, Jezinka, Skřítek, Ozvěna, Meluzína, Prskavec, Polednice, Vodník, Raráš a Noční Můra. I méně známá nebo neznámá - Chramostejník, Jahodníček, Koukač, Mlženka, Zmola, Spižník, Šustilka nebo Zášupšák.

Psáno humorně ve stylu popisů jaké jsou běžné u botanických nebo zoologických atlasů. Kde žije, co žere, jak je velký, kde bydlí, kolik má dětí, jaké má nepřátele, zda mu hrozí vyhynutí.
Obrázky vtipné a nápadité, u Rusalek, Kapradinek a Jezinek až s lehce erotickým nádechem.

„Touživka bahenní svízelná (Desiderata paluster miserabilis)
Tato zajímavá, ale nepříliš půvabná rusalka nepůsobí na první pohled zrovna přitažlivě. Přesto je dosti přítulná, a pokud se s ní člověk sblíží, těžko se jí zbavuje. Je velmi přilnavá, ale pouze ve vlhkém prostředí, suché a teplé nesnáší. Je obojživelná. Průměrná velikost 100 až 140 cm, podle druhu bahna, ve kterém žije. Bahnem je také výrazně cítit. Postavy je kypré až baculaté. Živí se vodními živočichy a rostlinami (nejraději puškvorec a okřehek). Má tichý pisklavý hlas a nejčastěji se ukazuje na březích močálů a tůněk při jarních záplavách. Nesnáší se s rusalkou Kuňkou a vždycky se poperou, jestliže náhodou obsadí stejný močál nebo tůň. Člověku není nebezpečná. Není agresivní a lidi netopí.“

PREBURDA
22.11.2023 5 z 5

Miloučká kniha o strašidlech, s krásnou předmluvou autorky, se kterou naprosto souhlasím. Po všech těch detektivkách, trilerech, "růžových knihovnách",jsem vzala do rukou knihu na jeden podvečer, která pohladí po duši. A ...... věřte nebo ne.....Zášupšáka doma mám :o)) a popis v knize, na tohoto domácího skřítka, naprosto sedí. :o))


Sisi394
30.05.2023 5 z 5

Tu knihu jsem strasne strasne chtela, potom co ji spoluzacka prinesla do skoly na referat. A dostala ji k vanocum Musim ji pohledat, rada bych si zavzpominala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích v seznamech

v Přečtených167x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených11x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech1x