Cesta smrti přehled

Cesta smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390118/bmid_cesta-smrti-55Z-390118.jpg 4 20 20

Lew Archer série

< 3. díl >

Detektiva Archera si najímá matka, která pátrá po své zmizelé dceři. Lew Archer zjišťuje, že charakter a jednání mladé ženy není zrovna nejčistší. Při sledování jejích osudů narazí na překupníky s drogami, herny, v nichž se perou špinavé peníze a zločiny s touto činností spojené. Muži, kteří byli s dívkou ve spojení, skončili většinou násilnou smrtí. Případ ho zajímá a tak přes značné překážky a osobní ohrožení odhalí strůjce všech těchto zločinů. Z anglického originálu „The Way Some People Die“ vydaného nakladatelstvím Warner Books, Inc., New York přeložil Richard Sysala, redakce textu Marie Vodičková. První vydání v českém jazyce.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Way Some People Die , 1951


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

mi-380
21.11.2020 4 z 5

Archerovo truchlivé vyšetřování se tentokrát táhne o něco unaveněji než v prvních dvou knihách. Pocit smutku ze zkaženosti odvrácené strany bohatého světa se valí z každé stránky. Hlášky nechybí, je jich ale méně a pesimismus pacifického pobřeží na hlavu poráží veškeré náznaky příjemné pohody.
Ještě si zopakuji čtvrtou část – Mrtvý úsměv, první hodnocení před lety bylo za *****, doufám, že se nezmění.
Tentokrát jen 75 % (aktuálně 14 hodnotících s průměrem 73 %).

Sanedresova ulice, na které jsem právě stál, se valí městem skrze černošskou, pak mexickou čtvrť, lemována zchátralými domky a přelidněnými chatrčemi, zpestřená o nálevny, zastavárny, herny či jídelny, občas i pofiderní svatostánek. Čím víc se přibližujete k horám, tím jsou domy prostornější a lépe udržované. Mají větší zahrady a děti po seškrábání nánosů špíny bývají bílé.

Vyndal jsem z náprsní kapsy oprýskaný šroubovák. Na prohlídku bytů si ho beru vždy. Číslo 7 zabezpečoval střelkový zámek typu Yale, jednoduchý, až trapný.

Dowser měl mokré krátké vlasy a byl zabalen do bílého froté županu. Seděl, poulil oči a jedl. Připomínal mi sysla, maskovaného za člověka.

ThomasRuhe
18.01.2020 3 z 5

MacDonaldův Archer je pro mě taková horší varianta Chandlerova Marlowea. Proto když mám chuť na tento žánr jsou případy s Archerem dobrou volbou. Z MacDonaldovy tvorby solidní průměr.


marek1278
15.09.2015 3 z 5

Zajímavá zápletka, občas jsem se trochu nudil (hlavně na začátku), ale druhá půlka knížky už byla přečtena jedním dechem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta smrti v seznamech

v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst3x