Leviatanova zhouba přehled

Leviatanova zhouba
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497068/bmid_leviatanova-zhouba-806-497068.jpg 5 61 61

Expanze série

< 9. díl

Laconská říše je v troskách a třináct set slunečních soustav se konečně zbavilo nadvlády Winstona Duarta. Jenže prastarý nepřítel, který zničil stavitele bran, se znovu probouzí. Posádka Rosinanty se spolu s Jamesem Holdenem snaží zajistit lidstvu alespoň nějakou budoucnost. Zatímco se nepředstavitelné síly chystají zbavit vesmír lidské přítomnosti, Holden se svými nečekanými spojenci získá poslední zoufalou šanci sjednotit celé lidstvo. Možnost vytvořit galaktickou civilizaci bez válek, politikaření, lží a tajemství – pokud zvítězí.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Triton
Originální název:

Leviathan Falls , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Leviatanova zhouba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Lumenn
03.11.2023 5 z 5

S Expanzí jsem strávila poslední rok, musela jsem knihy prokláda jinými, protože jde o poměrně náročné čtení - neustále si představovat změny prostorového uspořádání lodi, když letí nebo se volně vznáší, stav beztíže, ohromné vzdálenosti ve vesmíru... To člověka vyčerpá a tak jsem si čas s touto sérií natáhla na opravdu dlouho, ačkoli každou knihu jsem přečetla během pár večerů, protože jsou neuvěřitelně čtivé a napínavé. Jde o jednu z nejlepších knižních sérií, které jsem četla a závěr byl ještě epičtější, než jsem si dovedla představit. Pár dílů série bylo trochu slabších, některé kapitoly se vyloženě vlekly, ale jako celek to byla neskutečná vesmírná jízda, plná lidskosti v jejím dobrém i zlém slova smyslu.

kralika
10.07.2023 4 z 5

Důstojné finále série. Pro mě ne příliš překvapivé, tentokrát s menším spádem než předešlé knihy. Co ale oceňuji, autorům se povedlo vyhnout zbytečnému patosu. A děkuji i za odkaz na U. K. le Guinovou, ten mě skutečně potěšil.


Finn69
05.04.2023 4 z 5

Tahle série patří k tomu nejlepšímu, co se dá v žánru space opery přečíst, a tak mě až trošku mrzí, že to končí. Na druhou stranu, užili jsme si to s posádkou Rosinanty pořádně, a uznávám, že devět dílů je až až. A Leviatanova zhouba je takové, řekl bych, důstojné zakončení a rozloučení. Není to sice žádná divoká jízda, ale dozvíte se odpovědi na většinu otázek a konec mě docela překvapil, tohle jsem úplně nečekal.
Takže sbohem, Naomi, Amosi, Jime a ostatní, bylo to fajn a třeba zas někdy. Uvažuju dokonce, že bych se podíval na seriál, což jinak moc často nedělám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Leviatanova zhouba v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit33x