Levanduľová záhrada přehled

Levanduľová záhrada https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485564/bmid_levandulova-zahrada-6LX-485564.jpg 4 334 334

Aristokratická francúzska rodina, legendárny zámok v Provensálsku a skryté tajomstvá, ktoré ničia dve generácie, zmietané medzi povinnosťou a túžbou. Ako je u Lucindy Rileyovej zvykom, príbeh je vyrozprávaný v dvoch časových rovinách, ktoré sú navzájom majstrovsky skĺbené. Striedanie súčasnosti a minulosti len zvyšuje napätie románu.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

The Lavender Garden , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Levanduľová záhrada. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (119)

PREBURDA
22.03.2024 5 z 5

Popravdě, knihu jsem si vybrala na základě krásné obálky a ovlivněná obálkou, představa byla..... jiná. A pravdou také je, že když jsem jí začala číst, tak jsem si myslela, že něco tak jednoduchého a bijícího do očí..........přeci hlavní postava příběhu nemůže být....hloupá, tak důvěřivá......no nebavilo mě to číst. A přistihla jsem se, že číst tuto "jednoduchost", nebudu. Ale ctím jednu zásadu knihomola "dočíst knihu dokonce". A udělala jsem dobře.

Příběh se postupně otevírá, jako okvětní lístky květiny, když na ní dopadnou ranní sluneční paprsky a ukazuje svou krásu a bytí.
A v každém tom okvětním lístku, je zapsán rozvíjející se nádherný příběh, který jsem doslova v závěru hltala a stránky posunovala očima....... jak to dopadne. Je v něm snad všechno napětí, láska, smutek, naivita, odvaha, bojovnost, tajemství.....všechno co chcete a co také dostanete.

Je to silný krásný příběh. Jsem ráda, že jsem vytrvala. Doporučuji.

gabriel375
30.01.2024 5 z 5

nuž nie je to Remarque, ale pani spisovateľka zjavne rozumie ľudskej psychike, čo sa odrazí aj na skvelom vypointovaní príbehu. Začína splytka akoby ste šli čítať román červenej knižnice, ale nedajte sa zmiasť. Ako v jej ostatných knihách, dej pozvoľna naberá na obrátkach a prekvapeniach, záver samozrejme núti dať to na šup. Takže prekvapivo dobré epicky aj historicky skvele uchopené čítanie s napínavým objasnením epochy Francúzov,ktorí ako maquisti s vypätím síl a spolupráci s VB vlastne napomohli vyhrať . 2.svetovú vojnu, v reále.


Asterixxka
18.01.2024 5 z 5

Moc hezký příběh ve dvou časových liniích, které se prolínají v osudu mladé Emílie. Kniha nepůsobí depkoidně, zároveň je napínavá, obsahuje válku, lásku, city, napětí "jak to nakonec bylo a bude" a k tomu všemu moc hezky napsaná, čtivá. Doporučuji.

Jo a abych nezapomněla - nevím, jaké to bylo v originále, ale chválím překlad u Sophiiných básní - nádhera, četla jsem je dokola třeba 3x.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Levanduľová záhrada v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených474x
ve Čtenářské výzvě73x
v Doporučených41x
v Knihotéce211x
v Chystám se číst320x
v Chci si koupit57x
v dalších seznamech9x