Lettipark přehled

Lettipark
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400776/bmid_lettipark-b5Q-400776.jpg 4 20 20

Jak blízko můžeme být lidem, které milujeme? Fotograf sleduje svého adoptivního syna, se zájmem i odstupem zároveň, jeho žena ten pohled vidí, a tím by se to mohlo celé pokazit. Starý muž vzpomíná na cestu na ostrov Nantucket, poslední společnou výpravu s přáteli a do domu, který je zatím jen nahrubo postavený, slovy se kreslí do vzduchu. Žena vypráví o jednom dni u jezera, o jednom neštěstí a možná i o jedné velké lásce. Dítě poprvé v životě spálí věc, která pro něj byla dlouho důležitá. Postavy Judith Hermannové jsou někdy úplně bezbranné. O to intenzivnější jsou jejich setkání s jinými, milovanými nebo cizími lidmi. Tyto momenty nastávají bezděčně, bez vzruchu a pod povrchem vyvolávají existenciální tíhu. Judith Hermannová používá málo slov a mezi nimi se odehrávají neuchopitelné věci.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Větrné mlýny
Originální název:

Lettipark , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lettipark. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

filispin
06.01.2024 3 z 5

Hodně se toho napsalo o jedinečném, někdy až kontroverzním stylu autorky a po přečtení této sbírky musím uznat, že se dá souhlasit s jakýmkoli pohledem na věc. S Lettiparkem jsem to měl někdy docela těžké. Než jsem se stihl do většiny povídek začíst a zvyknout si na způsob vyprávění, najednou byl konec. Proto se mi nakonec líbily ty nejdelší, tam si totiž sedlo úplně všechno - atmosféra, poutavý příběh, myšlenka a pod povrchem bující emoce. Škoda, že jim autorka nedala větší průchod. Nejvíce mě bavily povídky Východ, Matka a Pár vzpomínek. Konkrétně ta poslední jmenovaná mi toho předala asi úplně nejvíc.

ivokick
29.11.2022 5 z 5

Povídky mi padly do noty. Rád si od autorky přečtu něco dalšího.


pepap
03.10.2022 1 z 5

Kniha mi vůbec nesedla. Všechny příběhy jsou jakoby pocitové, o vnitřním prožívání situací, bez nějaké pointy nebo vyústění, nevěděl jsem tomu hlavu ani patu, nechápal jsem. Zkrátka ne pro mě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lettipark v seznamech

v Přečtených25x
v Doporučených2x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit1x