Let vážky přehled

Let vážky
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39957/let-vazky-39957.jpg 3 41 41

Podtitul: příběh matky, která se sama vydala hledat své unesené děti Když ve tři hodiny ráno zazvoní telefon, nevěstí to nikdy nic dobrého, ale takovou zprávu Melissa opravdu nečekala – její manžel Joe, který údajně odjel s dcerkami, pětiletou Hannah a dvouletou Cedar, na třítýdenní prázdniny do Sydney, jí po svém bratru suše vzkazuje, že Melissa už děti nikdy neuvidí. Po rocích nešťastného manželství, kdy musela trpět manželovu násilnickou povahu, urážky a věčné osočování, ji nyní čeká zkouška nejtěžší: vybojovat si zpět své děti. Po několika zoufalých týdnech se manžel konečně ozývá a Melissa absolvuje sérii srdceryvných telefonátů se svými dcerkami. Mezitím Joe cíleně vybírá peníze z platebních karet, a jelikož je nezvěstný, všechny dluhy, které se zanedlouho vyšplhají na desítky tisíc dolarů, jdou k úhradě Melisse. Když se po dlouhých bolestných jednáních a soudních tahanicích ocitne na mrtvém bodě, začne jednat na vlastní pěst. S pomocí špehů zjistí, kde Joe s dětmi žije, a vypraví se tajně do Libanonu. Nějakou dobu dům a zahradu pozoruje, a když je zřejmé, že libanonské úřady jí nepomohou, rozhodne se dcerky unést zpět...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Flight of the Gragonfly , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Let vážky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Čokoláda
11.10.2022 2 z 5

Knihu autorka napsala dle vlastní životní zkušenosti.
Tolik naivity v jednání, kterou na sebe autorka prozrazuje, je zarážející.
Není schopna si udržet hezký vztah s obětavým přítelem.
Sama pak požádá o ruku muže, který, jak se později dozví, velmi váhal, zda má se sňatkem souhlasit.
Dlouho přede všemi tajila fyzické i psychické týrání z jeho strany.
Doufala, že manžela změní narození dětí !
Po rozvodu bývalému muži svěřila bez svého dohledu tříletou a pětiletou holčičku, aby je odvezl z Kanady na prázdniny do Austrálie.
Větší a důležitější částí knihy je výčet a snaha mezinárodních organizací, vrátit matce zpět její unesené děti.
Po narození dětí se u nás - u většiny žen - objeví jakýsi další smysl - ochraňovat, pečovat, předvídat.
Hloupost autorky završuje poznámka, že ani nadále nebude bývalému manželovi bránit ve styku s dcerami.

bábuška
25.09.2019 4 z 5

Na třech stech stránkách popisuje autorka své vlastní zážitky po zjištění, že jí manžel uvedl v omyl, když dcerky vzal na 14 dnů na návštěvu své rodiny do Austrálie. Poté se s dětmi usídlil v Libanonu, kde právě probíhaly boje se sousedním Izraelem a žádal pro sebe úplné opatrovnicví dětí. Tím se rozpoutává nekonečné vyjednávání advokátů a soudů, Kanada a Libanon nemají shodné zákony o únosech nezletilých dětí. Proto se Mellisa vydává na nekonečnou pouť do zemí blízkého východu, za podpory nejen vlastní rodiny a přátel, ale i zcela neznámých lidí, kteří se seznámili s osudem jejím a jejích dětí. Hodně zla dělá vlastní rodina otce, ale i chování tisku, který dokáže zkreslovat skutečnost a jde jen o senzaci. Na této cestě za spravedlností potkává zoufalá matka mnoho lidí, kteří se jí snaží pomoci i za cenu vlastního nebezpečí, po konečném setkání s dcerkami je čeká ukrývání na různých místech v Libanonu, nakonec složitou cestou se přesunou do Sýrie. A ještě uplyne delší doba, než se ocitnou v letadle, které míří na západ a dál do Kanady - domů. Krásná kniha.


Katulinka69
23.10.2018 2 z 5

Prožít bych to nechtěla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Let vážky v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst10x

Štítky knihy

únosy dětí maminka únosy manželství s cizincem

Autorovy knížky

Melissa Hawach
kanadská, 1974
2010  67%Let vážky