Les přízraků přehled

Les přízraků https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422754/bmid_les-prizraku-xrx-422754.jpg 5 499 499

Joachim Stein zimuje na hradě Stříbrná skála. Klidné Vánoce s rodinou však zkalí potyčka se zločineckým podsvětím v nedalekém městě Trutnov. Vzápětí kapitána požádá o pomoc bohatá šlechtična Beatrix Zilvárová, jejíž milovaný synovec a dědic Adam zmizel na lovu. Zatímco Stein s věrným pobočníkem Jarošem zjišťují, zda šlo o únos a kdo za ním stojí, přímo v ulicích Trutnova dojde k brutální vraždě váženého měšťana. Aby rozpletli záhady, které jsou možná propojené, musejí se kapitán a seržant vydat až do strašidelného lesa v Krkonoších a bojovat tam o holý život. Navíc ve Steinovi narůstá obava, že by nebezpečí mohlo ohrozit i jeho nejbližší. Juraj Červenák přináší už šestou knihu z cyklu historických detektivek zasazených do dob protitureckých válek na sklonku šestnáctého století.... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Les prízrakov , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Les přízraků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (133)

Andrea81
předevčírem 3 z 5

Za mě je tento díl nejslabší ze série, ale pořád jsem spokojená.

yonda
29.03.2024 3 z 5

Pro mě až moc drsné. Když si ale krev a nechutnosti odmyslím, je to velmi dobře napsaný detektivní příběh z přelomu 16. a17. století. Zajímavé čtení i s ohledem na různé historické odkazy.


raty
25.03.2024 5 z 5

V tomto díle postrádáme notáře Barbariče, který si střihnul sólo v předchozí knize. Ale je skvělé, že Stein tentokrát vyšetřuje ve svém kraji a můžeme se tak seznámit s jeho rodinou. Svůj prostor dostává i Jaroš. Za množství protečené krve by se nemusel stydět ani Quentin Tarantino. Vše začíná krádeží Steinova vykrmeného prasete, pokračuje únosem mladého šlechtice, rychle následuje vražda "ctihodného" měšťana, objeví ze penězokazci .... a navíc spousta věcí není taková, jak vypadá. Prostě žádný prostor pro nudu a já se těším na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (42. týden)

14.10.2019


Knižní novinky (21. týden)

19.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Les přízraků v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených640x
ve Čtenářské výzvě74x
v Doporučených26x
v Knihotéce244x
v Chystám se číst90x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech8x