Lepší dějiny Česka přehled

Lepší dějiny Česka https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165164/bmid_lepsi-dejiny-ceska-165164.jpg 3 9 9

Jaké by to bylo, kdyby zavraždili prezidenta Beneše, brouk z Tatry dobyl svět, vznikla udatná Divize SS Prokop Veliký, Sudety zůstaly navždy německé, Milouš Jakeš se stal obuvníkem a Václav Klaus získal Nobelovu cenu? To vše si můžete přečíst v knize Lepší dějiny Česka, kterou redakce Technet.cz a autor Jiří Macoun právě vydávají.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lepší dějiny Česka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Atrament
31.12.2016 1 z 5

S grafickou podobou této miniaturní e-knížečky si tvůrci moc hlavu nelámali - prostě tam nasypali text a k němu pár obrázků tak šikovným způsobem, že vznikl ohromný gigant o velikosti 9.2 MB, který se neuvěřitelně špatně čte, protože se ani nenamáhali se zarovnáním textu do bloku. Docela solidní množství gramatických chyb a překlepů na celkovém dojmu taky moc nepřidávají.

Kniha samotná nabízí zajímavé téma, bohužel nijak nevyužité. Suchopárný popis "coby kdyby" spousta čísel, spousta nezajímavých detailů. Absolutní absence jakéhokoliv humoru nebo nadhledu a přitom se přímo nabízely fabulace a mystifikace ve stylu našeho velikána Járy Cimrmana.

Četl jsem knihu při vánočním cestování za rodinou a to je taky jediný důvod proč jsem ji vůbec dočetl. Na to jak kratičká je, tak mi vydržela přes půl Evropy a zpět :)

samos
26.12.2016 4 z 5

Představovali jste si někdy jaký by byl svět, kdyby nám (vám) všechno hrálo do karet? Neříkejte, že ne!:-) Každý má takové představy. A tahle kniha je o našem národě (státě), kdyby mu dějiny prostě neskutečně přály. A proč se na moment nezasnít a nezkusit přepisovat naše dějiny tak, aby na konci knihy v tabulce "hrubý domácí produkt na obyvatele, podle údajů Skupiny světové banky za rok 2008 v US dolarech na hlavu" figurovali Češi na pátém místě a mobilní telefon značky KaKla od Kabla Kladno patřil k nejoblíbenějším na světovém trhu?:-)
Netvrdím, že se jedná o velkou literaturu, ale autor si na vybudování fiktivních dějin dal záležet, kniha se příjemně čte a příjemně zahřeje srdce v časech, kdy se zdá, že se nic nedaří.
Hodnocení: 75%


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lepší dějiny Česka v seznamech

v Přečtených14x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Jiří Macoun
česká, 1956
2013  69%Lepší dějiny Česka
2007  84%Československé pevnosti
2009  73%Plus Minus Max
2006  80%Tanky
2002  90%Experiment Max