Lenny Cyrus: Školský vírus přehled

Lenny Cyrus: Školský vírus
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340887/bmid_lenny-cyrus-skolsky-virus-eFl-340887.jpg 4 7 7

Lenny má štrnásť rokov, ale už vie, čo je zúfalá, neopätovaná láska. Od tretej triedy zbožňuje svoju spolužiačku, ale Zooey sa s ním ani len nerozpráva. Lenny má našťastie supervysoké IQ, jeho rodičia sú nositľmi Nobelovej ceny a on má prístup k výsledkom ich bádania. Preto sa rozhodne, že ak nedokáže osloviť Zooey zvonka, podarí sa mu to zvnútra. Zmenší sa na veľkosť molekuly, dostane sa do organizmu svojej vyvolenej a tam nájde cestu k jej srdcu a hlave – doslova. Dobrodružné putovanie telom milovaného dievčaťa však vôbec nie je romantické, pripomína skôr horor. Dostane sa Lenny tam, kam chcel, živý? Neohrozí pri tom Zooey, ktorá je preňho všetkým?... celý text

Sci-fi Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

Lenny Cyrus: School virus


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lenny Cyrus: Školský vírus. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

katka-kacav3318
07.05.2019 3 z 5

Já myslím, že kdyby ten milostný trojúhelník měl nějaký konec bylo by to mnohem lepší. Z nějakých záhadných důvodů mě ta knížka zaujala a bavila. Možná to bude tím, že je to tak trochu sci-fi.

trudoš
14.03.2019 3 z 5

Fantastická cesta do nitra lidské anatomie pro náctileté čtenáře. To „pro náctileté“ automaticky neznamená body dolů, protože Joe Schreiber umí vtáhnout do děje pomocí dvou jednoduchých triků. Tím první jsou sympatické postavy, tím druhým rychlost, s jakou se dostanou do neuvěřitelných problémů. Krátké kapitoly pak umocňují překotný spád, který sice nenabídne bůhvíjak originální zápletku, minimálně však potěší přímočarostí, s jakou jde za svým cílem. A i když to vyžaduje hodně otevřenou mysl, moc se mi líbilo, jak hrdina komunikoval s virusy a bakteriemi. Což je, přiznávám, dost podmíněno mou láskou k dětskému seriálu Byl jednou jeden život, na kterém dodnes stavím většinu svých znalostí stran lidského organismu.
Takže za mě osobně velká spokojenost, přestože zdaleka nejsem ta správná cílová skupina. Ta se podle mě nejlépe najde mezi dvanácti-třináctiletými, kdy už dotyční mají určité povědomí o rozdílech mezi holkami a kluky, ale ještě to netvoří alfu i omegu veškeré jejich existence.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lenny Cyrus: Školský vírus v seznamech

v Přečtených9x
v Knihotéce3x