Léky smutných přehled

Léky smutných https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148937/leky-smutnych-148937.jpg 4 79 79

Celý život je jen sada obrázků v mozku. Není žádný rozdíl mezi těmi, které se zrodily ze skutečných věcí, a těmi, které se zrodily z vnitřních snění, a není důvod si jedněch vážit víc než druhých.“ Howard Phillips Lovecraft Nejspíš na sobě budou mít černé šaty a těžké punkové boty s kovovou špičkou. Potkáte je ve skupinách historického šermu, na metalových koncertech, ale i v knihkupectvích s fantasy literaturou, nebo je zahlédnete v potemnělých bytech, jak hrají Dračí doupě. Jsou to mladí lidé žijící ve vlastních světech, které jsou pro ně zajímavější než reálný život. Hrdinou prózy Léky smutných je student žurnalistiky David, který zažívá první vážnou milostnou krizi. Jeho přítelkyně si jeden takový svět našla a stále častěji se do něj vytrácí. Jak David brzy zjistí, ze všech možností, jak svůj vztah zachránit, mu zbývá jediná: vydat se tam za ní. Tak začíná cesta, která Davida přivede až k polykání prášků na spaní a nocím stráveným na podlaze opuštěných zbořenišť. Léky smutných jsou příběhem o rozpadu milostných vztahů, izolaci a hledání sounáležitosti. Především ale o problémech, které občas dotírají na každého, kdo rád tráví čas v realitách knih, filmů nebo her. Vydejte se na hranici mezi fantazií a realitou a hledejte tam odpověď na otázku: Čím se dají vyléčit lidské smutky? ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Léky smutných. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

katerina2907
10.07.2023 4 z 5

Zajímavý příběh o úniku do fantasy světa. Rozhodně čtivé a vedoucí k otázkám.

JointlieKat94
18.03.2022 3 z 5

Četlo se dobře, nápad vlastně taky dobrý.. ale asi to vázlo v tom zpracování?

Měla jsem spoustu otázek, na které se mi nedostalo odpovědí. Postavy mi nebyly ani trochu sympatické.. aspoň ten David, trochu. Ale většina postav tedy ne..

No, jsem docela ráda, že mám tu knihu za sebou. Jak říkám, přečteno za pár hodin, vypadalo to opravdu zajímavě, ale nebylo to asi úplně ono. :)


lushi
21.11.2018 3 z 5

Kniha byla čtivá, ale moc mě nebavila. Ze začátku jsem přeskakovala pasáže z království (což vůbec nikdy nedělám). Dokud jsem nevěděla, o co přesně jde, tak jsem tyto pasáže do příběhu vůbec nepotřebovala.
Chyběl mi hlubší pohled do psychologie postav. Co bylo jádrem problémů postav, proč doopravdy potřebovali takový únik, proč dva lidi absolutně selhali ve dříve fungujících vztazích. Bez tohoto mi kniha nedává moc smysl, jako by byla nedokončená...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. - 21. 1.)

13.01.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Léky smutných v seznamech

v Přečtených109x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených12x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

česká fantasy larpy

Autorovy další knížky

Pavel Gotthard
česká, 1987
2013  75%Léky smutných
2011  0%Outside the Box