Lékárníkových holka přehled

Lékárníkových holka https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25539/lekarnikovych-holka-25539.jpg 4 76 76

Částečně autobiografický román pojednávající o slečně, kterou více než vaření, vyšívání a těšení se na vdavky více zajímá chemie, anatomie a celkově věda. Právě tyto touhy se stávají častým semenem problémů. V roce 1996 byl natočen stejnojmenný seriál.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lékárníkových holka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

vlkcz
27.04.2023 4 z 5

Na to, že je Minervistka psána před 40 lety jako dívčí čtení, jde pořád o hodně dobrou literaturu. Samozřejmě, doba je jiná, změnily se vypravěčské postupy, také témata procházejí trochu změnou, ale Hermína Franková ukázala, že i feministické téma, možná až genderové otázky, je možné podat lehce až vtipně, aniž by to ubralo na opravdovosti výpovědi.
Za mě hodně příjemné čtení, kterému k absolutoriu chybí jen málo. I když v rámci žánru by 5* bylo jasných.

Marivetka2101
21.08.2022 4 z 5

Film pro pamětníky na papíře. Maloměsto, dobová morálka, jurodivá tetička a neformálně smýšlející hlavní hrdinka. Přečteno jedním dechem. Zajímavé postřehy a nenápadné kormidlování k pochopení toho, co je jinak, než se tváří.


Kory98
14.07.2022 4 z 5

Nevím proč, ale tentokrát mě čtení moc nechytlo. Mám ráda staré příběhy i psané staršími podobami českého jazyka, ale tady mě tolik neoslovil. Přitom seriál se mi líbil velice a většinou tomu bývá naopak, že filmová zpracování zdaleka nedosahují velikosti knihy. Třeba někdy po dalším přečtení změním názor. Ale i tak se vyplatí knihu si přečíst, protože téma je to zajímavé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lékárníkových holka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených118x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených4x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x