Léčivé rostliny a srdce přehled

Léčivé rostliny a srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426631/mid_lecive-rostliny-a-srdce-TL8-426631.jpg 5 3 3

Nový, celostní pohled na aktuální téma srdečních problémů. Navzdory pokrokům medicíny jsou kardiovaskulární choroby mezi obyvateli západního světa nejčastější příčinou úmrtí. Je za ně zodpovědný stres, který je s moderním způsobem života dnes již neodmyslitelně spojen? Nebo je to nesprávná výživa, vnější faktory negativně působící na lidskou psychiku či snad škodlivé mikroorganismy? Nebo je snad příčinou naše nedostatečná znalost srdce a jeho funkcí? Právě těmto otázkám se věnuje kulturní antropolog a etnobotanik Wolf-Dieter Storl. Vedle tradičních, prastarých rostlin používaných při srdečních problémech jsou v knize rovněž podrobně představeny bylinné prostředky moderní kardiologie jako náprstník, konvalinka vonná nebo krutikvět (Strophanthus Strophanthus).... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Das Herz und seine heilenden Pflanzen , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Léčivé rostliny a srdce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Tyet
05.03.2021 5 z 5

Další z mnoha knih mého oblíbeného autora, kterou jsem si přečetla s velkou chutí. Kniha dává do souvislostí onemocnění srdce jako centra člověka a naši ztrátu spojení s živou přírodou a vesmírem. Objevila jsem v ní rovněž několik zajímavých informací o léčivých rostlinách, které jsem dosud neznala - autor v každé knize překvapí a málokdy se opakuje.
Volně cituji:
Ještě v raném středověku nebyly pojmem "čarodějnice" označovány osvícené a emancipované ženské osobnosti, jaké známe z dnešních feministických hnutí. Nejednalo se o moudré ženy znalé bylin a přírodního léčitelství, které tehdy pronásledovala církev, ani o pohanské kněžky či porodní báby. Jako "čarodějnice" byla tehdy chápána neviditelná astrální těla vyslaná černými mágy a zlovolnými kouzelníky, která měla za úkol uškodit a ublížit vyhlédnuté oběti. Díky této prastaré šamanské dovednosti, kdy je možné během extáze oddělit duši od těla a vyslat ji na cestu, mohly tyto "čarodějnice" vstupovat do těl rozličných zvířat nebo ptáků, nebo se ukrýt pod kůru stromů.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Léčivé rostliny a srdce v seznamech

v Přečtených3x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit7x