Lásko, měj se hezky přehled

Lásko, měj se hezky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19482/bmid_lasko-mej-se-hezky-5QF-19482.jpg 4 29 29

Jednadvacet povídek, jejichž výběr je neméně pestrý, než byl život autora.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Eminent
Originální název:

Love Here Is My Hat , 1938


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lásko, měj se hezky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

koudja
04.11.2020 3 z 5

Ač mám Saroyana rád, tohle mi přišlo spíš průměrný a vlastně si z těch povídek skoro nic nepamatuju. I tak jsem to ale dočetl, tak to úplně špatný být nemohlo. :-)

Vlado84
12.04.2016 5 z 5

Moja prvá kniha, ktorú som od autora mal možnosť čítať. Niektoré poviedky som musel čítať na viac krát, možno..len vplyvom nedostatočného sústredenia sa na text, nakoľko som často čítal knihu cestou do práce a z práce v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy a nedá sa vravieť vždy o komfortnom prostredí na čítanie.. :)
Ale, niektoré poviedky boli krásne.. takým zvláštnym spôsobom. Neviem. No, asi je to na každého osobnom vkuse. Niekomu sa poviedky môžu páčiť veľmi, niekto môže byť zase sklamaný.. Tiež som niekedy nerozumel celkom úplne tomu, čo sa snažil p. Saroyan povedať - ale to nevadí.
Nechýba vtip, nadhľad, niekedy úplná melanchólia až smútok..ale, z poviedok na mňa ´dýchala´ taká ´obyčajná ľudskosť´ bez pretvárky. A to sa mi páčilo ;)


revolution9
30.12.2015 4 z 5

Silná poviedková zbierka dospelejších textov Williama Saroyana. Pravda, že v niektorých sa nechal trocha uniesť a podriadil formu obsahu, avšak väčšina poviedok je o niečom a možno si všimnúť, že Saroyan je skutočný majster kratších útvarov, do ktorých dokáže vtesnať množstvo emócií i myšlienok.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Když řekne on: Co se děje? a vy řeknete: Jak to myslíš? Kde? A on řekne: Tak, všeobecně. Na to mu, Same, řeknete: Tak abys věděl, já toho nevím o nic víc, než víš ty. Přisámbůh, Same, já toho vím ještě míň. Věř mi, jestli máš na mysli všelijaký ty trable, jestli máš na mysli lidi, co maj peníze, a ty druhý, co je nemaj, a jiný, co maj kvalitní pití, a druhý, co ho nemaj, a ještě jiný, co se můžou někde v pohodlí vyspat, a ty druhý, co takový pohodlíčko nemaj, věř mi, tomu já nerozumím. Jestli máš dokonce na mysli nějakýho mužskýho a nějakou ženskou, a jestli se milujou nebo nemilujou, pak se tedy omlouvám. Kdybych na tebe dělal dojem, že patřím k těm, co vědí, nebo k těm, co by měli vědět, tak to jsem nechtěl. Nevím. Nemá to pro mě hlavu ani patu. Vyznám se v dešti. Když jsem někde venku za deště, tak vím, že prší.


Jednoho zářijového dne si uvědomil, že už se definitivně musí rozhodnout. Pro jedno, nebo pro druhé. Buď zůstat a ještě hlouběji upadnout do tísnivé nečinnosti a zoufalství, anebo si najít cestu, která vede ke světu tam venku...


Kniha Lásko, měj se hezky v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit1x