Akta Julián přehled

Akta Julián https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329753/bmid_akta-julian-QCq-329753.jpg 4 66 66

Lang Reilly série

< 2. díl >

JAKÉ TAJEMSTVÍ SPOJUJE NACISTICKÉHO DŮSTOJNÍKA A ŘÍMSKÉHO CÍSAŘE? Dona Huffa, blízkého přítele Langa Reillyho a bývalého agenta CIA, někdo brutálně zavraždil. Před svou smrtí se Don v Seville věnoval psaní knihy o důstojníkovi SS Ottovi Skorzenym. Je možné, že by někdo spáchal vraždu jen proto, aby jeho kniha nikdy nespatřila světlo světa? Lang je odhodlaný zjistit pravdu, a tak se vydává po stopách, které za sebou Huff při svém výzkumu zanechal. Pátrání ho vyšle na zběsilou honičku po celé Evropě a Lang se postupně noří hlouběji a hlouběji do záhady, jejíž kořeny sahají do dob položení základů katolické církve. Ve Vatikánu nakonec objeví šokující tajemství, které se týká nejen druhé světové války, ale také bouřlivých časů římské říše. Organizace, která se zbavila Langova přítele, však udělá cokoli, aby zabránila jeho odhalení. I kdyby měla obětovat další životy…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Julian Secret , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Akta Julián. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

jan7113
06.11.2023 5 z 5

Jako u spousty jiných knižních sérií, tak i zde čtu knihy v jiném pořadí (prostě podle toho, jak se mi dostanou do ruky). První a třetí díl mám už delší dobu přečtené, tak je pro mě tato kniha bohužel posledním setkáním s Langem Reillym. Jedná se opět o nenáročný, ale čtivý thriller s poměrně přímočarým dějem. Tak jako ve zbylých dvou knihách, pokud se Lang dostane do sebehlubších potíží, dokáže se z nich velmi jednoduše dostat ještě v téže kapitole. Není to sice moc uvěřitelné, zato je to zábavné. Lang Reilly je prostě neohrožený hrdina s téměř neomezenými možnostmi a schopnostmi.
Pobavilo. 100 %.
Jen pár poznámek pro překladatele:
1. Pojem "zbraně masové destrukce" se v češtině opravdu nepoužívá.
2. "Tašky" a "došky" zdaleka nejsou totéž.

pydla
19.03.2023 3 z 5

Akta Julián je slabší průměr mezi dobrodružnou a špionážní knihou. Hlavní hrdina Lang není nijak zvláštní. Jako špion se chová spíše jako slon v porcelánu, jako lovec pokladů, zase nic nevysvětlí pořádně. V knize se míchají jablka s hruškami a nedrží to moc pohromadě. Tajná agentura, která po Langovi jde, ho prakticky najde mrknutím oka, ale nedokáže ho zabít.
Za mě spíše 2 a 1/2 hvězdy. Kniha sice zaujme začátkem, ale i přes pár momentů, pak ztrácí šťávu a konec už je jen vysvobozením. Zamotat do toho politiku už autor nemusel.


mamina2
18.09.2022 1 z 5

Jako pokus o to stát se Danem Brownem dobrý. Ale dobrý je za 3, jak říká má dcera. Přečíst se dalo, ale bylo to příliš překombinované a obsahovalo příliš klišé a nesmyslů. Pokud chcete knížku třeba do nemocnice, kde není co dělat, tak snad.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Starověký rukopis, pro který se vraždí...

25.09.2017


Žebříček nejprodávanějších eknih (březen)

05.04.2017


Šifra císaře Juliána nese smrt…

12.03.2017

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Akta Julián v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených3x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

císařové Vatikán konspirační teorie spiknutí Waffen-SS tajní agenti

Autorovy další knížky

Gregg Loomis
americká
2016  65%Případ Pegasus
2017  75%Akta Julián
2017  78%Mise Sinaj