Labyrint přehled

Labyrint https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36632/labyrint-36632.jpg 4 37 37

David Kirk patří mezi nejvyhledávanější odborníky v oblasti trestního práva. Jako úspěšnému advokátovi se mu klienti jenom hrnou, a proto se zpočátku zdráhá přijmout obhajobu mladého fotografa, který je obviněn z vraždy mladé herečky. Případ ho však zaujme ve chvíli, kdy zjistí, že policie podezřívá fotografa jen z jediného důvodu, kterým je blízký vztah se zavražděnou. V průběhu vyšetřování se Kirk postupně dostává do slepých uliček a beznadějných situací, což je pro protřelého právníka něco zcela nového. A když dojde k samotnému soudnímu procesu, vyplyne napovrch šokující pravda, která Davida přinutí přemýšlet o základních etických hodnotách v soudnictví... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

Labyrinth , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Labyrint. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

slaska77
21.11.2022 5 z 5

Moje první setkání s panem Denkerem a hned velmi zdařilé. Příběh má svůj spád, kouzlo a je přehledný až do strhujícího závěru. Zhruba od půlky knihy mě nutil uvažovat o tom, která osobnost obviněného je vlastně ten hostitel, ale tudy cesta úplně nevedla. Ale není známkou kvality knihy, zda čtenář odhadne rozuzlení či nikoli, známkou může být třeba skutečnost, že od knihy se nedá odtrhnout ani v přeplněné tramvaji. Ovšem ze všeho nejvíc musím vyzdvihnout postavu otcovského soudce, který zásadně rozhoduje na své soukromé toaletě. Já to pořád říkám, že to místo se podceňuje.

Alinke
11.10.2022 5 z 5

kniha se mi moc líbila, zajímavé jaký může být úhel spravedlnosti... nezáleží na tom, jak moc je člověk vinný, nebo nevinný, ale jak schopného má právníka a kolik si do něj může investovat. Je smutné, že soudce, žalobce i právník vědí jak je americké právo nastavené, že je to hlavně divadlo pro média, je jedno, že je puštěný na svobodu vrah, který opět zabije. Hlavně, když je vše podle paragrafu o kterých se říká, že právě proto jsou tak pokroucené.


Brace
08.10.2021 3 z 5

Příběh bohužel dostane spád až soudním procesem, kdy už je polovina knihy za námi, proto jen to průměrné hodnocení. Co je ovšem zajímavější, že se jedná o zcela totožný příběh (pouze s jinou obětí) s knihou Williama Diehla - Primární strach (zfilmováno jako Prvotní strach). To nemůže být náhoda, ale jelikož byly obě knihy shodně napsány v roce 1994, nedá se s jistotou říct, kdo od koho opisoval :-) Nebo to možná byla dohoda mezi oběma autory, kdo se k tématu postaví čtivěji, ale tuto informaci se mi nikde na internetu nepodařilo dohledat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Labyrint v seznamech

v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce76x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Henry Denker
americká, 1912 - 2012
2011  86%Lékaři
2004  88%Adopce
1999  88%Chybná diagnóza
2001  81%Labyrint
2000  84%Doktorka