Kyberbouře přehled

Kyberbouře https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296516/bmid_kyberboure-fSA-296516.jpg 4 31 31

Když v běhu dní zachytíme spojení slov jako virus-banka-mail, obvykle zbystříme. Kdo se nám má co šťourat v soukromí, že? Jenže… Když začnou světová internetová média chrlit čím dál absurdnější zprávy o katastrofách a kolabující kybersvět křiví pohled na realitu, Mike Mitchell, průměrný Newyorčan, který se zrovna snaží zachránit si manželství, najednou zjišťuje, že tady už nejde jen o nějaký nabouraný účet. A když pak série sněhových bouří odřízne New York od zbytku světa, stane se z města ledová hrobka, kde už se nedá nikomu věřit a nic už není takové, jak to vypadá. Někdy ty nejhorší bouře nevyvolá matka příroda a někdy ty nejhorší noční můry nejsou ty, z nichž se můžeme probudit… Technothriller Kyberbouře ocení fanoušci Michaela Crichtona a Toma Clancyho, stejně jako čtenáři knih Williama Gibsona a Neala Stephensona. Vychutnejte si pátrání po podstatě lidství ve světě, který se prolíná s kybersvětem a prožijte drsnou fikci krušné budoucnosti.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

CyberStorm , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kyberbouře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Luci-_-
11.08.2020 4 z 5

Téma knihy je poměrně aktuální a většina knihy nemá daleko k realitě. Kniha byla napínavá a konec za mě uspokojující, bylo zde pár dlouhých a nudných pasáží, ale to se dá lehce překousnout. Kniha je za mě dobrá a vzhledem k aktuálnímu dění by si ji mělo přečíst více lidí.

ZaS
01.04.2020 1 z 5

Velké zklamání. Téma sice zajímavé pro každého preppera, ale zpracované nanejvýš amatérsky. Stylově na úrovni průměrného středoškoláka a obsahově úplná slátanina. Hlavní hrdinové se chovají často velmi nelogicky, což je v ostrém kontrastu s těmi logičtějšími kroky. Celé je to pak prošpikované americkým patriotismem zahnaným ad absurdum v závěrečné myšlence 'my jsme nejlepší a proto nás všichni mají rádi'. Dočetl jsem to opravdu jen s vypětím všech sil.


ludek.n
10.06.2019 3 z 5

Matherův technothriller Kyberbouře má hodně blízko k o rok staršímu Elsbergovu Blackoutu. Na rozdíl od něj se však nerozkročil přes půl světa, ale spokojil se jen a pouze s Amerikou, respektive New Yorkem, z něhož udělal smrtící ledovou hrobku. Sledujeme osudy obyvatel jednoho moderního manhattanského domu, kteří se snaží přežít ve světě, který se ze dne na den proměnil v strašidelnou noční můru. Nic nefunguje a nikomu se nedá věřit. Mathera víc než technická stránka katastrofy zajímají lidé, kteří se musejí vypořádat s proměnou lidských hodnot tváří v tvář ztrátě těch nejzákladnějších životních prostředků. Kyberbouře, zmíněná v titulu knihy, je pak jen odrazovým můstkem pro moralizující polemiku o svobodě, právu na informace a soukromí. Nezachází se příliš do hloubky, spousta motivů je jen lehce nahozena a možná i proto je celý příběh lehounce plochý. Tam, kde by člověk očekával eskalaci napětí a přiostření hrotu tužky z toho autor vyklouzne tak nějak na půl plynu. S postavami je to dost podobné. Přestože mají všechny atributy zaujmout, nějak se nedaří, najít si k nim cestu. Výsledkem je pocit jakési neangažovanosti a strnulosti, s nímž čtenář kráčí vstříc závěrečným kapitolám. A ani tady se koneckonců už žádné velké překvapení nekoná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kyberbouře v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

2016  71%Kyberbouře