Clařino tajemství přehled

Clařino tajemství
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518352/bmid_clarino-tajemstvi-S0X-518352.jpeg 4 19 19

Španělsko v roce 1720. Clara Belmonteová, která vyrostla v rodině váženého lékaře, se bojí o svou budoucnost, protože po otcově náhlé smrti zůstala bez prostředků a ochrany. Současně trpí závažnou chorobou: jakmile opustí uzavřené místnosti, nebo vykročí na volné prostranství, přepadnou ji panické ataky. Naštěstí má mimořádný dar – vášnivě ráda vaří a dokáže vykouzlit ta nejnápaditější a nejchutnější jídla. Díky výborným referencím je zaměstnána jako pomocná kuchařka v luxusním panském domě vévody z Castamaru. Kulinářské požitky okamžitě probudí vévodův zájem o novou kuchařku. Přísná společenská pravidla však bližší vztah mezi aristokracií a služebnictvem nedovolují. Přesto vévoda Claře poskytne vzácné kuchařské knihy se skrytými poznámkami a šťastná kuchařka mu „odpovídá“ naprosto fantastickými jídly. Zakrátko ovšem začnou u dvora kolovat drby a mezi zaměstnanci domu narůstá vůči Claře a jejímu vlivu na vévodu značná nelibost…... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

La cocinera de Castamar , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Clařino tajemství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

alnahu
01.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Nenáročny historický příběh, který nás zavede do Španělska roku 1720.Tam žije hlavní hrdinka Clara Belmonteová v rodině vážného lékaře,otec dohlíží na její vzdělání.Po jeho náhlém úmrtí zůstane Clara bez prostředků a musí se o sebe postarat.Její velkou zálibou je vaření a to jí přivede do domácnosti zdejšího vévody z Castamaru.Její začátky v zdejší kuchyni nejsou lehké,musí čelit nepříjemné hospodyni,která zde vládne v celé domácnosti.Mezi Clarou a vévodou,díky novým jídlům vznikne zvláštní pouto.Těšim se na další díl,jak se bude vztah mezi nimi rozvíjet a jestli Clara ústrojí zdejším intrikám.

Szilvia1
06.03.2024 5 z 5

Pěkná historická romance,kde je plno intríg,jídla,tajemství,které má každý v tomto příběhu.Příběh je i napínavý,je tady víc linek,které až v druhém díle budou mít rozuzlení,a na to jsem zvědavá,jak se všechno vyřeší.


dr.romca
15.02.2024 4 z 5

Kniha mě zaujala, ale problém mi dělaly jména a tituly....Děj se v prvním díle nikam moc neposunul. Asi se podívám i na filmové zpracování na Netflixu.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Zrádci krve, Věž a další knižní novinky (22. týden)

28.05.2023


Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Clařino tajemství v seznamech

v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce94x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x