Kto rastie v sade přehled

Kto rastie v sade https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380135/bmid_kto-rastie-v-sade-WGC-380135.jpg 5 40 40

Dlho letel slávik z ďalekej Afriky, až uvidel pod sebou starý sad. Tu niekde bude jeho domov. Pamätal si oteckovu radu, že si má urobiť hniezdo na rovnakom strome, na akom sa narodil. V sade rástli rôzne stromy aj kríky a všetky mu o sebe porozprávali veľa zaujímavého, ale slávik cítil, že nie sú pre neho tie pravé. Vari ostane bez domova? No raz si voňavý orgován spomenul, že neďaleko rastie ker, ktorý má žiarivo červené kvety. Ten, o ktorom slávikov otecko napísal pieseň. Literárno-umelecké vydanie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kto rastie v sade. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Luciluc
03.01.2024 4 z 5

Knížka čtená dceři. Nádherně ilustrovaná kniha, která seznamuje malé děti s ovocnými stromy a keři, které rostou v zahradě. Slavík, který přilétá až z Afriky se chce usídlit ve staré zahradě a hledá místo, kde by se mohl uhnízdit. Seznámí se s višní, třešní, hrušní, se slivoněmi, jabloní, myrobalánem (tento název byl novinkou i pro mě), angreštem, černým a červeným rybízem, šeříkem a kdoulovcem. Během povídání se slavík a čtenář dozvídá informace o vzhledu (větve, kůra, tvary listů), o květech a plodech, někdy i o historii (zajímavost: latinský název šeříku je Syringa = „pastevecká píšťalka“ – tvar květů). Čtení je záležitost na pár chvil (my přečetly na třikrát), pro malé děti někdy až zbytečně detailní popisy, ale pro trochu větší, které se navíc zajímají o přírodu, určitě super. Měly jsme půjčeno z knihovny, podívám se tam ještě po knihách „Kdo roste v lese“ a „Kdo roste v parku“. Jen mi pořád vrtá hlavou název... proč to není „Co roste v zahradě?“ ale „Kdo“? Líbilo se mi i barevné rozlišení stránek u každého stromu či keře. Povedené, doporučuji.

Knihomura
28.12.2023 5 z 5

Co dodat? Nádhera. Nenechte si ji ujít. Pokud máte děti nebo vnoučata - zážitek bude umocněný.


mataaskorice
10.10.2023 5 z 5

Po několika knihách, u kterých čerstvě čtyřletá dcera nechtěla vydržet, konečně knížka, u níž seděla jak přibitá. Něžný poetický dialog mezi slavíkem a dřevinami v zahradě. Asi tak bych charakterizovala tuhle knihu. Ilustrace a celkové barevné ladění jednotlivých stran příjemně koresponduje s textem a vytváří estetický a pozitivní energií nabitý celek. Sympatické mi je to, že i stromy a keře promlouvají, mají svou duši i osobitý charakter. Milá, po výtvarné stránce pěkná a zároveň poučná knížka.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Loď plná nevěst, Naděje v nás a další knižní novinky (18. týden)

30.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kto rastie v sade v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených4x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech7x

Autorovy další knížky

Kateryna Michalicyna
ukrajinská, 1982
2019  94%Kdo roste v parku
2020  88%Kdo roste v lese
2023  95%Kdo roste v zahradě