Kto je bez viny přehled

Kto je bez viny https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362627/bmid_kto-je-bez-viny-SDC-362627.jpg 3 1090 1090

Sam a Clementine vedú príjemný, veľmi rušný život. Majú dve malé dcérky, Sam práve nastúpil do vysnívaného zamestnania, bohémska čelistka Clementine sa pripravuje na životne dôležitý konkurz. Ak existuje niečo, na čo sa môžu spoľahnúť, potom sú to práve oni dvaja a ich vzťah. Clementine a bezdetná účtovníčka Erika sú staré priateľky. Stačí jeden pohľad a nemusia si nič hovoriť. Ich vzťah je však dosť zložitý, Erika bezhranične obdivuje Clementine a tej to už tak trochu prekáža. Takže keď ich Erika na poslednú chvíľu pozve na grilovačku u susedov Tiffany a Vida, na ktorú sa chystá s manželom Oliverom, Clementine a Sam neváhajú. Susedia sú zaujímaví a milí ľudia, tiež majú dcérku, a tak veria, že spoločne sa budú cítiť príjemne. Ale niečo sa prihodilo. Prešli dva mesiace a oni si stále kladú otázku: Čo by sa stalo, keby sme tam nešli? A najmä: Čia je to vina? V románe Kto je bez viny sa Liane Moriartyová majstrovsky venuje základným otázkam života: manželstvu, sexu, rodičovstvu, priateľstvu. Ukazuje, ako pocit viny dokáže otriasť zdanlivo silnými vzťahmi a ako to, o čom mlčíme, môže byť silnejšie ako to, čo robíme.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Truly Madly Guilty


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kto je bez viny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (321)

Honey0105
07.04.2024 2 z 5

Autorku mám ráda, ale mám u ní ještě hodně restů, které jsem se rozhodla napravit. Tato kniha byla jedním z restů, z knihovny na mě koukala už opravdu dlouho. Na čtení jsem se opravdu těšila, ale ve výsledku jsem byla spíše zklamaná.
Snad každá z postav měla plno otravných rysů. Navíc se příběh dost vlekl. Opravdu už jsem se jen modlila, ať se odhalí, co se vlastně stalo a skončí to.
I když bylo i pár světlejších momentů, kdy jsem knihu nechtěla odložit a zajímal mě vývoj příběhu a postav, tak stejně převažují negativní pocity.
Pro mě zatím nejslabší kniha od paní Moriarty. Uvidíme, co přinesou další.

Natty
29.03.2024 2 z 5

Příběh i zápletka jsou na takovou oddechovku dobré, ale je to rozvleklé a po chvíli už i trochu nudné čtení. Člověk už není ani tak napjatý z rozuzlení, spíš už jen čeká, co se tedy stalo, ať už to má za sebou. Kdyby byla poloviční a svižnější, vůbec by to knize neuškodilo.


sarlot.a
27.01.2024 3 z 5

Kniha pro mě byla taková oddechovka, asi rozumím, co chtěla autorka knihou říct. Nicméně, zkrátit ji o takových sto stran by bylo fajn, ta zdlouhavost byla místy až otravná, za mě zatím nejslabší kniha od Liane:)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6.11. - 19.11.)

07.11.2017


Citáty z knihy (1)

Člověk si troufá vyskočit mnohem výš, když ví, že má kam dopadnout.


Ocenění knihy (1)

2016 - Goodreads Choice Awards (Best Fiction)


Kniha Kto je bez viny v seznamech

v Právě čtených26x
v Přečtených1 625x
ve Čtenářské výzvě236x
v Doporučených29x
v Knihotéce614x
v Chystám se číst455x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech13x