Kryštof ÁDéHáDě přehled

Kryštof ÁDéHáDě https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370054/bmid_krystof-adehade-hMU-370054.jpg 4 50 50

Příběh dítěte s vývojovou dysfázií a ADHD vypráví o překonávání překážek, hlubokém zoufalství a prožitcích vykoupení. O naději, která umírá jako poslední, a lásce, jež hory přenáší. Vyprávění o tom, že laskavost a všímavost přinášejí ovoce, a že jsme tu proto, abychom byli jeden druhému pilířem, jenž podpírá nebe. Těžko chtít po učitelce, aby se chovala jinak. Nechává dítě pocitům vzteku, nebo mu domlouvá. Co může udělat? Můj otec řekne: „Dal bych mu na zadek, tohle by si neměl dovolit.“ Jenže já vím, že vztek je loď. A Kryštof je uvězněn na její palubě. Nevidí ještě moře, nevystoupil na břeh. Nevidí, že loď je na hladině a že se může vzdalovat. Je potřeba s ním projít škálou pocitů a naučit se jim dávat jména. Kryštofe, tohle není vztek, tohle je bolest, tohle smutek, tohle nesoulad a tohle nesouhlas. S čím nesouhlasíš, Kryštofe?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kryštof ÁDéHáDě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

PolBara
06.03.2023 3 z 5

Docela zvláštní kniha...nějak jsem se do ní nemohla začíst. Možná pro zdlouhavé popisy moře, rybek, loďky, přílišné "rozebírání pocitů, emocí", dojmu, že se máma stará a zajímá hlavně o Kryštofa a ne o jeho sestru. Několikrát opakovaného názoru "okolí mě má za špatnou mámu". Většina lékařů, psychologů, učitelek MŠ i ZŠ popsána jako negativní, bez pochopení a empatie...I přesto jsem knihu dočetla a odnesla si z ní i pozitiva. Obdivuhodná byla maminčina trpělivost a víra v sebe a syna.

marketa6754
24.03.2022 5 z 5

Knížka mě dojímá otevřeností, upřímností s jakou autorka líčí nelehkou cestu, kterou s Kryštofem prošla a mateřskou láskou, která je cítit z každé její snahy svému dítěti pomoci. Chápavé čtenáře asi najde mezi lidmi s větší mírou empatie a respektu k druhým, především těmi, kteří mají stejnou zkušenost. Pro ostatní čtenáře může být chování maminky ke Kryštofovi těžko pochopitelné.


Monns
17.08.2020 5 z 5

Zezačátku jsem z knihy byla zklamaná, nevěděla jsem jak se příběhu chopit a ze stylu psaní a myšlení jsem byla zmatená. Postupně jsem se ale začetla a Kryštofovi držela palce. Je opravdu překvapující chování učitelek, které si toto povolání vybrali, aniž by měli vztah a cit k dětem. Také je udivující tlak a žádost chtít po dětech věci, i přestože potřebují jiný přístup a nezvládnou držet krok s ostatními. Mám bratrance autistu a co je po něm ve škole vyžadováno i přes všechny možné lékařské zprávy je neuvěřitelné a nemožné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kryštof ÁDéHáDě v seznamech

v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených7x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x