Kronos přehled

Kronos https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31012/kronos-31012.jpg 3 23 23

Kronos, nejmladší a nejvýznamnější z Titánů; manžel a bratr Titánky Rheie, otec významných řeckých bohů (Zeus, Hestia, Démétér, Héra, Hádes, Poseidon), se obával, že by ho jeho potomci mohli připravit o moc (kvůli věštbě, podle které k tomu mělo dojít), a tak raději všechny své potomky požíral, když se narodili. Děj knihy se odehrává v Mainském zálivu. Oceánolog Atticus Young s dcerou Joanou se vydají na potápěčskou výpravu za velrybami. Přitom narazí na záhadného ohromného tvora, který dívku pohltí. Nešťastný otec se rozhodne, že tvora, podobného hadovi, vyhledá a zabije. Kniha líčí situace, do kterých se přitom dostává, a to, co se děje s Joanou v Kronově břiše. Attikusovi pomáhá v pátrání bohatý majitel jachty, který ho vezme k sobě na jachtu, a společně Krona pronásledují. On sám také touží obludu zabít, chce ji zařadit do své sbírky, v níž jsou i relikty pravěkých tvorů, obluda totiž připomíná potomka praještěra kronosaura, který záhadně přežil do našich dnů. Spolupráce obou mužů však neprobíhá bez konfliktu, Kronos útoky přežije a připraví oceánologu Youngovi a jeho dceři nečekané, avšak radostné překvapení zcela v duchu jednání antického Krona.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Kronos , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kronos. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Pampalini
04.03.2018 3 z 5

Hodnotiť túto knihu si žiada prijať pravidlá dobrodružného žánru. Americký futbal bude bezduchým a nudným športom, ak nepochopím pravidlá - ešte horšie dopadne, ak sa ho budem snažiť pochopiť na základe európskeho futbalu. Kronos je naivný, nelogický, prekombinovaný podobne ako staré bondovky. A práve preto ich máme radi.

Richie1
30.01.2016 1 z 5

Pokud bych měl nějakou knihu označit jako brak, tak lepší příklad než Kronos nenajdu. Tento slaboučký pokus o variaci King Konga a Jamese Bonda dohromady jsem četl asi omylem. Začátek ještě trochu ušel (i přes ty plytké citové výlevy), ale s přibývající akcí jsem se začal stále více pochechtávat - z dobrodružného thrilleru se stávala směšná fraška. Nijak originální zápletka, bezduché postavy, hloupé dialogy a akční scény opravdu tragicky směšné ("... Atticus uchopil obě Remusovy ruce, vrhl se na zem, nohama napřed projel pod Remusovýma rozkročenýma nohama a potom mu zezadu lýtky sevřel krk. Prudkým trhnutím Remuse přiškrtil a mrštil jím dozadu... ").
Knihu nedoporučuji - ztráta času. S bídou 10 %.


Svářeč
17.10.2015 3 z 5

Čte se to dobře, ale béčkovost z toho tryská na každé stránce. Asi jako kdybych sledoval dejme tomu nějaké "Čelisti 7: Pomsta z hlubin" - zhruba tak jsem se při čtení téhle knihy cítil. Vážně, ta kniha obsahuje snad každé klišé, co si vybavím. Oceánolog s brutální vojenskou minulostí (a SEAL výcvikem, čehož je v knize samozřejmě hojně využíváno), který nedávno tragicky ztratil manželku a jeho vztah s revoltující dcerou není zrovna ideální. Šílený miliardář s chováním puberťáka a jeho ještě šílenější osobní strážce. Geniální podvodník, který obejde každý bezpečnostní systém. A samozřejmě taky nějaká ta osudová femme fatale. Jo, a málem bych zapomněl - samozřejmě tuny velkých bouchaček a kvanta výbuchů. Až mám pocit, že celý ten motiv obrovské nestvůry je vlastně jen vedlejší - vždyť autor vlastně ani nijak uspokojivě nevysvětlí její původ - a slouží pouze jako záminka k tomu, aby autor mohl do knihy nacpat vše výše zmíněné. Ale bez mučení přiznám, že mám podobný styl - jak ve filmu, tak v literatuře - celkem rád a Kronos mě popravdě docela bavil, i když je to nehorázné béčko. Navíc za těch 69,- z Levných knih, co víc chtít než "jen" dobrou zábavu... Takže za tři.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kronos v seznamech

v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

Jeremy Robinson
americká, 1974
2009  76%Antarktida - Zmrtvýchvstání
2011  79%Zóna nebezpečí
2010  63%Kronos