Železné srdce přehled

Železné srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510736/bmid_zelezne-srdce-ULr-510736.jpg 4 26 26

Kroniky o Haraldovi série

< 2. díl

JEDEN VIKING V KRÁLOVSKÉM MĚSTĚ FRANKŮ A LETNÍ VÁLKA, KTEROU NIKDO NEČEKAL… Žoldák, rváč a dobrodruh Harald ví, že ke své smůle umí být dobrý i ve špatných věcech. Někdy tak dobrý, až je to úsměvné, ale tady není nic, čemu by se dalo smát. Tou první věcí je nechtěné zaplétání se do politiky, a té se Harald obvykle snaží vyhýbat jako viking kříži. Když je však politika vyvážena více než příjemnou odměnou za zajímavou zakázku, zradí Haralda jeho vlastní zvědavost. Maurští velvyslanci se ztrácejí jen jednou za život a co by jinému zlomilo hřbet, bere Harald jako výzvu. Druhou věcí je naplňování temných předtuch. To, co se původně zdálo být zajímavým pátráním v ulicích letní Paříže, se v rámci dvou horkých, napjatých a krajně hektických dnů změní v noční můru plnou plamenů, bolesti a těžkých rozhodnutí. Nic není zadarmo a Harald musí jít přes mrtvoly, protože zůstat pozadu za světem, který se mění rychleji, než kdo tuší, znamená jediné: rychlou smrt. ____ „Když si Harald došlápne na Paříž, je z toho hodně mrzení. Železné srdce je špičková a náležitě drsná hrdinská fantasy.“ – PEVNOST... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Železné srdce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Alma-Nacida
21.08.2023 3 z 5

Hrdinská fantasy jak má být v kulisách Paříže a alternativního středověku. A jak víme, Paris sera toujours Paris, ačkoliv kromě Consiergerie si tam moc "nezahraje". Očekávala jsem epické souboje, trochu té magie, drsné vtípky, a všechno jsem to dostala. I když nejmenovaný magický artefakt suploval mobilní telefon, dávám pěkné tři a půl hvězdy.

rimar
14.08.2023 5 z 5

Oproti prvnímu dílu šla kvalita příběhu o hodně nahoru. Víc zasazený do reálného období evropských dějin a za mně byl napinavi od začátku do konce. Je to víc ze života, nejsou zde vyloženě kladní hrdinové ani zaporaci a to že je někdo kladný tak nemůže čekat že dopadne dobře. Soukolí hry mocných semele všechny bez rozdílů. I dej byl po zasazeni do mantinelů poměrně předvídatelný ale to nic nezměnilo na jeho poutavosti protože místa pro překvapení byla a bylo jich dost. Na další díl se teď vyloženě těším když tenhle jsem po prvním dílu bral do ruky bez většího očekávání.


tonysojka
16.06.2023 5 z 5

Směs fantasy, politického thrilleru a historické detektivky připomínající sérii Červenáka o kapitánu Steinovi,ale odehrávající se v jiném období; a musím za sebe dodat že na stejné vysoké úrovni.
Tentokrát autor nezakopává, děj je plynulý, uvěřitelný v historických postavách i jejich jednání, myšlení a intrikaření.
I ta troška patosu pro dámy a citlivější povahy se tam ve snesitelné míře objeví.
No a popis závěrečného souboje.....lahůdka.Jako by ho režíroval Ridley Scott.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tichý pláč, Papírový palác a další knižní novinky (9. týden)

26.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Železné srdce v seznamech

v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce44x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit9x