Kámen ke koukání přehled

Kámen ke koukání https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315695/bmid_kamen-ke-koukani-KPM-315695.png 4 254 254

Boj sourozenců Graceových, kteří se nedávno přestěhovali do starého viktoriánského domu, se skřítky, skřety a nejrůznějšími strašidly pokračuje. Kouzelné bytosti, které zchátralý dům a jeho okolí obývají, jsou stále drzejší a troufalejší. Dokonce unesou jedno z dvojčat, Simona. Jared a Mallory se za pomoci hodného skřítka Náprstníčka vypraví na záchrannou výpravu. Podaří se jim bratra zachránit? Najdou zvláštní brýle s kouzelným kamenem, s nimiž lze spatřit neviditelné bytosti? Pokračování napínavého příběhu pro čtenáře od devíti let je plný napětí, tajemných kouzel i humoru.... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Spiderwick chronicles , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kámen ke koukání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

1259
04.12.2021 5 z 5

Je vidět, že ve filmu se hodně snažili napodobit knížku, ale i tak se vždy najde něco, co do filmu nedají.

Abukšákul
17.08.2020 5 z 5

Napínavý příběh, hezké ilustrace, klukům se líbila a za ně dávám 5* Další díl si určitě přečteme.


trudoš
05.04.2019 3 z 5

Dojmy víceméně stejné jako u prvního dílu - po výtvarné stránce excelentní, po stránce příběhové je to jedna krátká kapitola z většího celku. Navíc ani ne moc zdařilá, padouši unesou jednoho z hrdinů a ti ostatní jej zkrátka musí zachránit. To už i bratrova historka o tom, jak si šel ráno koupit rohlík a potkal přitom poštmistra, policistu a kominíka, byla napínavější. Autorům proto ani tak nevyčítám formální zpracování, jako spíš obsahové. Jednoduše málo muziky za nemalý peníz. Což je podle mě obrovská škoda vzhledem k potenciálu, jakým série bezesporu oplývá. Kdyby Kronika rodu Spiderwicků vyšla v jedné knize, nic by se nestalo. Naopak, tvůrci by se oprostili od opakování základních informací a své nadání mohli zaměřit na zápletku.
Jenže to je pohled dospělého. Číst titul jako osmiletá šelmička, určitě bych ke všemu přistupoval jinak. Protože když nic jiného, vyprávění se nedá upřít spád, zábavná imaginace a svižné dialogy. Holt, ne nadarmo se říká, že nikomu nad třicet se nemá věřit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kámen ke koukání v seznamech

v Přečtených457x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených17x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit15x

Autoři knihy

Tony DiTerlizzi
americká, 1969
Holly Black
americká, 1971