Zrádce přehled

Zrádce https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197610/bmid_zradce-197610.jpg 4 89 89

Druhá část čtyřdílné Kroniky Nathaniela Starbucka navazuje na román Rebel. Znovu se tu setkáváme s Nathanielem, oběma Faulconery, otcem a synem, drsným a statečným jižanským seržantem Thomasem Truslowem a jeho krásnou dcerou Sally, působící nyní jako hvězda nejluxusnějšího richmondského nevěstince. Na pozadí skutečných historických událostí se dále rozvíjí Starbuckův napínavý příběh. Ze zběhlého seminaristy se postupně proměňuje v ostříleného válečníka a u mužstva oblíbeného důstojníka, ale zároveň musí zápolit s neutuchající záští nesmírně bohatého a vlivného Washingtona Faulconera, který se už stal brigádním generálem. V důsledku jeho intrik upadá Starbuck do podezření z vyzvědačství ve prospěch Severu, a když se vymaní ze spárů sadistického poručíka jižanské kontrarozvědky, ocitne se před těžkou volbou. Musí se rozhodnout mezi věrností své rodině a domovskému Severu a loajalitou k Jihu jakožto nové vlasti, kterou si sám zvolil.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Copperhead , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrádce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Luigi1
22.11.2023 5 z 5

Podle mě velice dobře napsané bylo to věcně popisované

OlafSveinsson
03.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Oproti úvodnímu dílu je tento o poznání akčnější. Nathaniel Starbuck už není tím vyjukaným intelektuálem s velkým strachem z plamenů pekelných. Naopak, armáda se stala jeho domovem a válčení smyslem života. Přestože strach z Boží odplaty za hříchy neumlčel docela, už mu nebrání v užívání si života, ať už v náručích žen nebo s lahví v ruce.
Jak už to v Cornwellových románech bývá, musí si projít těžkou zkouškou, aby mohl pokračovat ve službě zemi, kterou si vybral. Navzdory tomu, že v řadách protivníka stojí jeho bratr a nakonec i nejlepší přítel.


kajzo
22.04.2022 5 z 5

V prvej časti série sa mi zdalo, že je tam dosť veľa postáv, niektoré až navyše, ale v druhom diele si to pekne sadlo na zadok a funguje to. Páči sa mi tento Nathaniel Starbuck, nie je to žiadny superhrdina, žiadny Sharpe a Uthred už vôbec nie. Je to bežný, váhajúci, chybujúci človek, ktorý ide z jednej strany frontu na druhú za volaním svojho srdca, a iných vecí. Niekedy akoby boli hlavnými postavami iní a Starbuck až tesne za nimi, ale nevadí to, dej pekne funguje, atmosféra je neskutočná. Je to Cornwellovka, a tak sme zase raz dostali presne to, čo sme od tohto autora očakávali.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zrádce v seznamech

v Přečtených136x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených9x
v Knihotéce106x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit8x