Křižáci na Západě přehled

Křižáci na Západě https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163074/bmid_krizaci-na-zapade-KSo-163074.jpg 4 35 35

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křižáci na Západě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Janadvorackova
25.10.2023 2 z 5

Všechny ty důležité myšlenky a vnitřní pochody, všechny postřehy, které dávaly smysl a člověka by probraly i z bezvědomí, vyšuměly v kupce zbytečných keců.

Alma-Nacida
06.02.2022 4 z 5

Klasika z taťkovy knihovničky, náročné čtení, které se mi ale zapsalo do paměti nesmazatelně. Postavy jsou velmi živé, skutečné, takové mistrovství realismu.


KnihovniceVěra
15.11.2021 4 z 5

Blahopřeji si, že jsem dočetla tuto velmi těžkou (doslova), obsažnou a náročnou knihu s dlouhým příběhem o postupu Američanů na západní frontě, četných bitvách, osvobození Paříže, koncentračního tábora a co se dělo po obsazení Německa, příběh se spoustou postav, které těmito boji procházejí a jejich charaktery se stále více odhalují, když ovšem někteří zaplatí životem. Za mě velmi realistická kniha o bojích Američanů za 2. světové války, kdy poslední dojem kazí tendenční doslov A. J. Liehma (u vydání z roku 1955).
Název knihy v originále The Crusaders = Křižáci je nevímproč stále nepřesně překládán jako "Křižáci na západě", spíše by se dle mého hodilo bojovníci na západní frontě. Jedním slovem lze těžko vyjádřit, že tito američtí "křižáci" nebyli jen obyčejní žoldáci, ale byli posláni bojovat za demokracii západního (amerického) typu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Křižáci na Západě v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených41x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených8x
v Knihotéce124x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech4x