Křišťál času přehled

Křišťál času https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494844/bmid_kristal-casu-IdC-494844.jpg 5 119 119

Škola dobra a zla série

< 5. díl >

Navštivte Školu dobra a zla popáté! Nová trilogie z pohádkového světa pokračuje. Sofie, Agáta a jejich přátelé musí najít způsob, jak přemoci hrozivé zlo, které lži překrucuje v pravdu a snaží se přepsat jejich příběhy. Falešný král si uzurpoval kamelotský trůn, Tedrose odsoudil k smrti a Sofii donutil k tomu, aby se stala jeho královnou. Agátě se jako jediné podařilo utéct. Teď musí spolu se studenty Školy dobra a zla vymyslet, jak dostanou Tedrose zpátky na trůn a zachrání Kamelot. A to dříve, než jejich pohádky dospějí k smrtícímu konci.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Crystal of Time , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křišťál času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

nikol0892
26.01.2024 5 z 5

Za mě je to zatím nejlepší díl. Četlo se to samo :)

Matri
15.01.2024 5 z 5

"Kdo chce porazit zlo, musí bojovat za dobro."

Tak tento diel sa mi naozaj páčil!
Postavy od začiatku prešli neskutočným vývinom, a väčšina naozaj k dobru. Žiarivým príkladom je Sofia, ktorú som naozaj z prvých troch častiach moc nemusela, a to najmä vďaka jej sebeckosti. Ale jej pôsobenie na Kamelote si doslova užívam.
Thedros je stále trošku stratený, ale záver dáva nádej, že to s ním nebude nakoniec úplne márne.
Trio hlavných hrdinov mi možno až tak k srdcu neprirástlo, ale naopak si ma úplne získali tie "vedľajšie postavy", a to čarodejnice, Hort, nová postava Nikola, nový prváci na Škole dobra a zla, či starý dobrý Merlin. Celá táto skupinka však vytvorila zaujímavé spojenie, ktoré vytvára veľmi veľmi čítaniachtivý celok! :)
Piaty diel Školy dobra a zla je naozaj prešpikovaný akciou, hľadaním odpovedí, smutnými chvíľami, dokonca mnohými zvratmi (niečo ma možno konečne už dokázalo aj jemne prekvapiť). Za mňa doposiaľ najlepšie čítanie, ktoré ma prekvapivo bavilo oveľa viac ako úvodné tri diely.
Nedá mi inak, ako hodnotiť 5 hviezdičkami a som naozaj rada, že som sa vydala aj na Kamelot ;-)

"Přátelství se nedá vysvětlit. Ne takové, jako je to Agátino se Sofií. Některá pouta jsou prostě příliš vrstevnatá na to, aby se dala vysvetliť."


Shaxx
20.09.2022 4 z 5

První polovina je celkem utahaná a je tady vidět, že je to zbytečně natahované.. Jak tenhle díl, tak celá série. Mám pocit, že to původně měla být trilogie?
Každopádně od poloviny to chytá druhý dech a zvládlo mi to vynahradit ten pomalejší rozjezd, takže nakonec spokojené 4 hvězdy :) Za mě asi stejně navždy zůstane nejlepší ten první díl (ten úplně první, ne z Kamelotských let) :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (44. týden)

27.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Křišťál času v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených166x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených21x
v Knihotéce130x
v Chystám se číst89x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech4x