Kriminál přehled

Kriminál https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331657/mid_kriminal-Iw3-331657.png 4 6 6

Poutavá životní cesta hrdinky Kláry, o tom kam až nás může zavést proud emocí, citů, správných nebo špatných rozhodnutí a činů.Stav duše, bolesti i zklamání, který provází životem občas každého z nás, zároveň představuje zvláštní soužití žen ze současné české ženské věznice. Boj o život, boj o přežití, kde i my máme nevšední možnost nahlédnout do prostředí tak často zahalené tajemstvím pro nás všechny ostatní.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kriminál. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

DominaCZ
06.09.2020 odpad!

Ježiš to je odpad tohle.
Anotace zní jako otazník ženské, kterou propustili, ale půlka knížky je nuda o slepicích v lochu, co jednak furt kníkaj CO MÁM DĚLAT? JÁ NEVIM CO SE TU PO MNĚ CHCE...jako co by asi v LOCHU chtěla dělat twl??? a další půlka je o náhle se zvetivší nádheře. No bodejť ne, když sotva vytáhla paty, už na ni čekala kámoška i s bytem, prací a veškerým zajištěním žejo.

"Dnes mě omluvte, chci být sama." - aha, a kam v krimu půjdeš, do svý haciendy, do svýho pokojíčku, kterej dali spešl tobě?? Ne, tohle se tam vážně neříká a už vůbec nedá realizovat, nevím kde na tom autorka byla.

Neskutečně mě štvaly ty kecy - vážně autorka viděla, že by v lochu někdo mluvil SPISOVNĚ??
Místo ale LEČ?!
No tak to si nezaslouží ani tu jednu hvězdu.
(Ráda bych opravila Jaruš7: ne, tohle reálná exkurze vážně není :) )

myšpa
21.01.2020 2 z 5

Knihu jsem nedočetla, zdlouhavé.


Jaruš7
16.09.2019 5 z 5

Inspirováno skutečným životním příběhem.
Kriminál - trestnice - věznice. Ústav, kde na malém prostoru si za své prohřešky i ty neúmyslné, odpykávají tresty zločinci (zde ženy), v seskupení všech ras, všech stupňů vzdělanosti od negramotnosti po univerzitu. Základní potřeby jsou v nutném množství zajištěny, (obchod o nadbytečnosti má platidlo toaletní papír, noviny, rohlíky, půjčka knih), bitky, konflikty, averze, šikana, křik, hluk, neomezená řevnivost, touha po tichu a soukromí je neuskutečnitelná.
Viníkem v ženském vězení je láska.
Citace:" Nenávist lásce nikdy šanci nedá."
"Kdekdo by si pomyslel, že se to dalo řešit i jinak. Jenže v daném okamžiku, kdy pohár trpělivosti přeteče, přijde jaksi ta poslední tečka sama. Většinou opravdu v afektu, v bezmoci a neúnosném strachu či bolesti, ale přijde. Je zvláštní, že většinou nese trest ten, kdo trpěl a ne ten kdo trápil a týral."
".. když se (mysli) přitíží, chce to (fyzično) dřinu, ..stejně je to někdy tvrdá práce, aby mysl a rozum přijaly to, co už srdce dávno ví."
"Hej ty chytrá, už jsem zase na nervy, už zase máme úkol." ...dupla před K.. Ta se usmála ..všechny u stolu tušily, že debata bude plodná a zajímavá.. "Jakýpak úkol nám pan učitel dal ?"
"Máme se připravit. Chápeš to? Prý budeme zítra probírat jazykovědu. Hňup je to. Otevřu hubu a vidím né, a on z toho jde dělat vědu. Je nějakej divnej."
"Nemyslím, že byste začaly probírat orgány zrovna od jazyka." .. " Co třeba jazyky? Tvůj a můj?
""Dyk ho máme stejnej,"..
"Neřekla bych , že je to tak úplně pravda."
Zuřivost nabírala obrátek.
"No, paninka, já zapomněla, že ty ho máš bílej!" vztekle kopla do židle, a jak to vypadalo, stačila už jen kapička k dalšímu rasovému problému. "
..".Á už tomu rozumím, myslel kecy."

Exkurzní pohled do prostor míst a mysli kde byste být nechtěli.
Za zdí džungle bez svobody a před ní svoboda v džungli.
Skvělé, prozření z naivity pro neznalé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kriminál v seznamech

v Přečtených7x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Chystám se číst5x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Zora Castillo
česká, 1966
2018  71%Calaway
2015  73%Sarah
2017  70%Kriminál
2018  90%Asante