Krev a led přehled

Krev a led
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35626/bmid_krev-a-led-X63-35626.jpg 4 61 61

Robert Masello nás provádí příběhem přesahujícím kontinenty i staletí – z viktoriánské Anglie až na kraj světa do výzkumné stanice v Antarktidě, kde ledovec vydá své dávné oběti. Novinář Michael Wilde, který se musí vyrovnat s čerstvou ztrátou, doufá, že výprava do Antarktidy ho přivede na jiné myšlenky. Při focení pod vodou však narazí na něco zcela nečekaného. V ledovci spatří zmrzlý pár svázaný řetězy. V nezvyklé krajině plné ledových hor a propastí, kde stále svítí slunce, Michael pomalu odhaluje tajemný příběh zmrzlého páru. A led svírající oba milence postupně odtává…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Blood and Ice , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krev a led. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

raphelia
03.02.2024 2 z 5

Já bych neřekla, že je to špatná kniha. Děj je od vytažení nálezu z ledu moc "americký" (závěr raději nekomentuji), ale koho zajímá, jak to chodí na polární výzkumné stanici, tak by po této knize určitě měl sáhnout. A co se týče stylu psaní - za mě osobně to je román s velkým "R", psaný takovým tím poctivým stylem, nejen omezený na akce a reakce, jako to mají S. Berry či J. Rollins. Navíc se čte krásně zlehka. A propojení dvou dějových linií (historické a současné) je naprosto geniální, to jsem v takovéto kvalitě zatím v žádné jiné knize neviděla.

čef
25.06.2019 3 z 5

Nestává se mi často, aby mne kniha tak moc nebavila jako tato. Vlastně si ani nevzpomenu, kdy to bylo naposled. Vymyšlené příběhy mi samozřejmě vůbec nevadí, ale tady je té fantazie a mystiky tak nějak až příliš. Navíc všechno úmorně zdlouhavé, plné zbytečného textu a celých scén, a že je to příběh na pokraji horroru vůbec k dobrému dojmu kupodivu vůbec nepřispívá, ba právě naopak. Dvě propojené dějové linie, jedna z období krymské války a druhá v současnosti většinou na jižním pólu by mohly být atraktivní, ale bohužel nejsou. Moc bych chtěl tuto knihu doporučit aspoň někomu, tak tedy čtenářům fantasy to možná sedne.


maxim248
17.02.2019 4 z 5

Kniha mě příjemně překvapila,dobré čtení

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krev a led v seznamech

v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce90x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

upíři Antarktida

Autorovy další knížky

Robert Masello
americká, 1952
2010  76%Krev a led
2009  71%Vigilie
2012  72%Bestiář
2018  83%Kříž Romanovců
2019  70%Einsteinovo proroctví