Krásny omyl přehled

Krásny omyl https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406521/mid_krasny-omyl-Rt9-406521.jpg 4 928 928

Caina Westa som stretla raz večer v bare. Zazerala som naňho, čo si nesprávne vysvetlil ako záujem. Prihovoril sa mi, no ja som ho bez mihnutia oka poslala do čerta. Vynadala som mu do egoistických klamárov a podvodníkov, až fešák vyvaľoval oči. Viete, pred časom zbalil moju kamarátku, pričom pozabudol na jednu maličkosť. Bol ženatý. A tak som mu vyčistila žalúdok. Vysvitlo však, že som vybehla na nesprávneho. Veď som sa aj čudovala, prečo sa tvári tak nechápavo! Skrátka, trápna situácia. Z podniku som zdúchla a ani mi nenapadlo sa ospravedlniť. Zbytočná strata času. Aj tak toho plejboja už v živote nestretnem, všakže? Presne to som si myslela... až do chvíle, keď som na druhý deň ráno vošla do triedy. Nuž, dobré ráno, profesor West. Som vaša nová asistentka.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Beautiful Mistake , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krásny omyl. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (180)

Wajny
12.04.2024 2 z 5

Občas čtu ráda #cervenaknihovna #erotickaknihovna. Příběhy v nich nejsou špatné, jen jsou ve většině případů na jedno brdo, jsou předvídatelné a vždy končí dobře tzn. osudovou láskou do konce života.

Právě z toho důvodu jsem začala číst Sexy profesora a proto mě překvapilo, že se tu řeší i dost vážnější téma.

Hlavní postavy mi byli sympatické, ale opět žena - krásná, sexy, drzá, která si jde za svým a muž - alfasamec, drsnější a s ptákem až ke kolenům. Já vím, že kdyby ty postavy nebyli takový, tak knihy nemají úspěch...ale chce to občas změnu.

Romantická linka je rychlá a k erotice se dostaneme postupně, ale pak je ji tam docela dost, jsou hodně podobně popsané a tu číču si mohli odpustit.

Co mě zaujalo, byl obor, který profesor učí - hudba. Ty pasáže se mi líbily a i jak lze pomocí hudby terapeutovat. Opět škoda, že nebyl příběh více "napojen na hudbu".

V knize se objevuje téma - zneužívání, drogy a smrt. Když se to v příběhu objevilo, tak jsem měla radost. Bohužel je to ale celé povrchně zpracované a v knize by to vlastně nemuselo vůbec být. Přijde mi, že to sem autorka dala jen proto, aby ukázala, jak je jejich láska osudová a překoná vše.

A ten srdceryvný konec byl hrozně neuvěřitelný a dost jsem se u něj nasmála.

LenkaStr
03.03.2024 3 z 5

Tak si říkám, proč sakra jsou tyhle knihy označovány jako erotické romány. Taky si říkám, čím to je, že ta explicitní mluva, ať už v erotických scénách, nebo jen v debatách na to téma, mi zní ve slovenštině výrazně míň vulgárně než v češtině. Tak si říkám, že když po přečtení knihy dumám nad tímhle a ne nad příběhem, tak buď je něco špatně se mnou nebo s příběhem. No nic. Cením, že se tu řeší víc, než jen běžné klišé nadřízený – podřízená, i když, kam zhruba to povede, bylo celkem jasné už po prvním Cainově flashbacku. Trochu problém jsem měla s Cainem. Vysokoškolský profesor s rebelskou minulostí, proč ne, ale ta aura sexy arogantního blba mi k němu stejně neseděla. Čili abych to shrnula: i když jsem knihu přečetla na jeden zátah a nenudila jsem se, nečekám, že ve mně zůstane nějak dlouho rezonovat. Spíš tak jako vůbec.


Knihotyna
15.01.2024 3 z 5

Příběh Caina a Rachel, příběh dvou dospělých lidí, které pojí společná minulost, aniž by to tušili. Příběh s akademického prostředí, kde se vztahy netolerují. Nebo snad ano?
Příběh se mi líbil, akademické prostředí mám ráda, v tomhle konkrétním případě nezabíhá autorka nijak do hloubky, ale přesto se dozvídáme něco málo z oboru, kterému se naši hlavní hrdinové věnují a to je hudba :).
Musím opět podotknout, že mi nesedl český překlad :D a hlavně během erotických scén.
Velmi se mi líbila vedlejší linka - téma diplomové práce Rachel - vztah Umberta a jeho ženy byl zkrátka kouzelný!
Příběh samotný mi v mnohém přišel už trošku přitažený za vlasy, nicméně knihu jsem přečetla během dvou dnů! :)
Určitě však vím, že to nebude má TOP kniha autorky :).

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (40. týden)

27.09.2020


Knižní novinky (27. týden)

01.07.2019


Citáty z knihy (5)

Tím se nenech zmást. Vzhled může klamat. Sůl taky vypadá k nerozeznání od cukru, děvenko.


Protože hudba vyjadřuje všechno, co lidé neumí vyslovit, ale nedokážou to udržet v sobě.


Přesně tohle se stává. Jednoho dne se otočíte a udeří vás to rovnou do tváře, jako by to tam bylo celou dobu, ale vy jste to prostě neviděl. Takhle je to s opravdovou láskou - nevidíme začátek ani konec.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Krásny omyl v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených1 345x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených43x
v Knihotéce410x
v Chystám se číst247x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech16x