Jonas přehled

Jonas https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74351/bmid_krasni-mrtvi-jonas-MxS-74351.gif 3 422 422

Krásní mrtví série

1. díl >

Nie sú živí, no nie sú ani mŕtvi. Sú niečo medzi tým. V priebehu jedného roka zomrú za zvláštnych okolností štyria krásni mladí ľudia, študenti ellertonskej strednej školy. Jonas, Arizona, Summer a Phoenix. Tá posledná smrť zasiahne Darinu najviac. Bol to jej chlapec, jej veľká, najväčšia láska... Je Darinino stretnutie s Krásnymi mŕtvymi skutočné? Čo znamenajú tie anjelské krídla, ktoré vidí, počuje a ktoré nakoniec sama dostáva? Jonas zomrel ako prvý, zabil sa na motorke. Je tu však toľko nezodpovedaných otázok.... Rovnako ako ostatní sa vracia do sveta živých z limbu, čakárne, kam prichádzajú duše zomretých, aby na ne našiel odpoveď. Darina je jediná, kto môže Krásnym mŕtvym pomôcť.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jonas. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (72)

Jaehyun
02.09.2023 5 z 5

Knížku jsem poprvé četla když mi bylo asi 12-13 let a byla to pro mě pětihvězdičková záležitost. Dlouho jsem celou sérii měla jako jednu z oblíbených, takže ať už na ni mám teď názor jakýkoli, nijak to neovlivní to, že se mi tehdy líbila.

Nedávno se mi podařilo sehnat první díl a po všech těch letech si ho znovu přečíst a teda wow. Měla jsem to přečtené za jeden den a jako chápu, proč se mému mladšímu já tehdy líbilo.

Moje straší já, které už má ale dost načteno si při rereadingu chtělo rvát vlasy. Nejraději bych hlavní hrdinku Darinu propleskla aby se začala chovat normálně, ale na druhou stranu se chovala jako typický teenager s rozbouřenými hormony. Zemřel ji přítel, rodiče se rozvedli a matka si našla nového chlápka a Darina má pocit, že ji nikdo nerozumí. Pak zjistí, že její mrtvý přítel není mrtvý a stejně tak další 3 studenti, kteří ten rok zemřeli a tak se rozhodne zahrát si na detektiva a pomoct jim rozluštit záhadu kolem jejich smrti a klidně se při tom sám ohrozit. A teda na to, že s Phoenixem chodila jen dva měsíce to byla velká láska jen co je pravda. :D

Bylo to jedno klišé za druhým a dialogy teda nic moc. Ale připomnělo mi to staré časy a teď bych dala knížce tak 2-3 hvězdičky (nechávám 5 z nostalgických důvodů).

OvesaCZ
06.05.2021 5 z 5

Úžasná kniha. Už se moc těším na další díly. Doporučuji.


eŠ
25.11.2020

(SPOILER) I když je kniha určena mladším čtenářům, řekla bych, že neuškodí ani těm starším. Co se týče vykreslení pubertálního chování hlavní hrdinky. Každý si tak může zavzpomínat na to, jak byl on sám na facku, a na chudáky rodiče co to museli snášet. V období, kdy nám připadalo, že jsme na všechno sami a že nám nikdo nerozumí, natožpak rodiče.

Psychická zátěž. Smrt první velké lásky. Odcizení. Únik z reality. Deprese.

Nejenže se musí Darina vypořádat s otčímem, který se jí snaží být otcem, ale také s neporozuměním ze strany její vlastní mámi. K tomu ke všemu se přidají tři úmrtí mladých lidí ze školy, kterou sama navštěvuje. A jako by to nebylo málo. Ta jediná věc, která ji drží nad vodou. První velká láska - Phoenix, se stane další obětí.

Po sériích tragických nehod a smrti jejího přítele, upadne Darina do deprese. Uzavírá se do sebe. Přestává si rozumět s přáteli. Utápí se v bolesti a vzpomínkách na Phoenixe. Jak by po tomhle ještě někdy mohla být v pořádku?

Jednou při projížďce autem narazí na opuštěný domov a v něm objeví Krásné mrtvé. Odpověď na volání jejího zlomeného srdce. A s nimi také ony čtyři mrtvé - přátelského Jonase, drsnou a odtažitou Arizonu, laskavou Summer a milovaného přítele Phoenixe.

Všechno má však svou cenu. Každý z Krásných mrtvých dostal rok - od jejich smrti - na to, aby zjistil co se v ten osudný den stalo a tím došel klidu. V tom všem jim pomáhá Darina, jako cena za to, aby je mohla dále navštěvovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jonas v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených743x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených38x
v Knihotéce261x
v Chystám se číst169x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech8x

Štítky knihy

andělé fantasy

Autorovy další knížky

2011  68%Jonas
2011  75%Arizona
2012  74%Summer
2012  76%Phoenix