Krása, ktorá pretrvá přehled

Krása, ktorá pretrvá https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419710/bmid_krasa-ktora-pretrva-asi-419710.jpg 4 29 29

Smutne krásny román o vyrovnávaní sa so žiaľom a stratou blízkych, no i tom, čo navždy pretrvá. Autumn vždy presne vedela, kým je – talentovanou umelkyňou a vernou kamarátkou. Shay charakterizovali dve veci: puto s jej sestrou dvojičkou a láska k hudbe. A Logana zas ľúbostný život inšpiroval k skladaniu zamilovaných piesní. Keď však každého z nich zasiahne tragédia, hudba už akosi nestačí. Logan zrazu nevie prestať pozerať vlogy svojho exfrajera. Shay píše blogy o hudbe a snaží sa nezosypať. A Autumn posiela správy, hoci vie, že na ne už nikdy nikto neodpovie. Napriek smútku, ktorý prežívajú, je však práve hudba niečím, čo by ich mohlo opäť spojiť – tým krásnym, čo nám zostane.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Beauty That Remains , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krása, ktorá pretrvá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

adela2230
27.07.2023 4 z 5

Kniha má skvělý koncept. Autorka popisuje, jak se kdo vyrovnává se ztrátou. V mnoha ohledech by kniha mohla i pomoct. Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak se nedalo odtrhnout. Osobně bych potrebovala ještě dokončit příběh pár postav, ale to je jen drobnost.

E.T.007
17.04.2022 5 z 5

Táto kniha ma chytila za srdce. Autorka v nej veľmi pekne zachytila, ako sa každý z nás so stratou blízkej osoby vyrovnáva po svojom.
Super príbeh, skvelo poprelínané životy jednotlivých postáv. Klobúk dolu. Lebo - ak mám byť úprimná - tak trochu som sa bála, keď som zistila, že to bude písané z pohľadov viacerých postáv, ale... moje obavy boli zbytočné. Je to spracované veľmi dobre. Odporúčam!


YA-girl
29.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Na tohle téma už jsem četla hodně knih, a tak mám asi vyšší očekávání (zvlášť, když podle anotace na obálce to mělo chytnout za srdce, nebo jak to tam přesně psali). Tři vypravěči, kteří se ve vyprávění střídali, ztratili někoho blízkého, a každý se s tím vyrovnával po svém. Ve výsledku se jejich osudy propojily... Potud hezké. Ale čekala jsem to dojemnější, že se mě to nějak víc dotkne, že si pobrečím - a to se nestalo :). Možná proto, že mi to přišlo tak trošku na sílu: jako by autorka za každou cenu chtěla napsat něco dojemného a něco o vyrovnání se s bolestí ze ztráty, jenže z toho ty emoce nešly prostě cítit...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krása, ktorá pretrvá v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x