Král sedmi závojů přehled

Král sedmi závojů https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118703/bmid_kral-sedmi-zavoju-H1F-118703.jpg 5 11 11

Italské pohádky nesou pečeť svého původu v tom, že si libují v pestřejších barvách a hlučnějším smíchu. Podle sbírek italských sběratelů je sestaven tento rozsáhlý a pestrý výbor italských pohádek pro děti do 10 let. Italské pohádky se v zásadě příliš neliší od našich, nesou však pečeť svého původu v tom, že si libují v pestřejších barvách a hlučnějším smíchu. Často se tu vyplouvá za moře a hrdiny příběhů nejsou jen králové a princové, ale i bohatí kupci, angličtí milordové, udatní kapitáni i bezrucí vojáčkové. Několik zvířecích pohádek svým poučným závěrem připomíná bajky. ilustr. Josef Paleček... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Král sedmi závojů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

BlaV.
13.06.2023 5 z 5

Tato kniha patřila v dětství k mý oblíbeným, byla jsem často nemocná a z knihovny mi ji táta vždy půjčoval. Objednával jsem si nějaké knihy v knihobotu a měli tak i tuto, tak jsem na stará kolena neodolala a pořídila si jí.

Pablo70
09.11.2020 5 z 5

I náš výtisk těchto pohádek je velmi "očtený"! Italský temperament, hlasitý smích a nespoutanost hrdinů si získal srdíčka mých dětí. Nejsou to rozhodně temné až hororové pohádky bří Grimmů! Tady vládne ostrovtip: Zde „...chytré Janiny přelstívají pyšné královské syny, moudré Sorfariny dávají za vyučenou svým tvrdohlavým královským manželům – a taškáři Ferrazzanové si tropí šprýmy jak z kmánů, tak z pánů, ba i ze samého krále.“
Jak později napsal Jan Vladislav, chtěl „v tom sešněrovaném myšlení školy za komunizmu“ nabídnout dětem svobodný svět s prostorem pro tvořivost a hravost beze strachu. Ale bez ohledu na to, převyprávěl italskou slovesnost nádherně, vždyť Itálie byla jeho srdcovka a překládal Danta a italskou renesanční lyriku. Vřele doporučuji. Nadčasové!


Monika1717
18.07.2020 5 z 5

Knihu jsem dostala k některým Vánocům a musím souhlasit s paní.suvou. Četla jsem ji několikrát pořád dokola, potom mým dětem a dětem ve škole. Moje nejoblíbenější je O princezně Fazoličce a O moudré Sorfarině. A také tu o opravdové princezně a chytré Janině. Dětem se nejvíc líbila O zlém vlkovi a mlsné Kateřině. Tahle knížka by si zasloužila i více než 5 hvězd.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Král sedmi závojů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit3x