Krajinou samoty: Povídky lotyšských spisovatelek přehled

Krajinou samoty: Povídky lotyšských spisovatelek https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234419/bmid_krajinou-samoty-povidky-lotysskych--j8x-234419.jpg 4 17 17

Další z úspěšné série povídkových antologií nakladatelství One Woman Press seznamující s literaturou tzv. malých jazyků. Inga Abele, Nora Ikstena, Gundega Repše a Andra Neiburga patří v současnosti k nejoceňovanějším spisovatelkám Lotyšska a v antologii je každá zastoupena dvěma povídkami.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krajinou samoty: Povídky lotyšských spisovatelek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

pajaroh
15.08.2018 5 z 5

Výborná antologie povídek předních lotyšských spisovatelek, jejichž tvorba je pro nás vcelku nedostupná. Většinou (jako asi každému čtenáři) se mi ve výběru některé úryvky líbí, jiné méně, ale v knize Krajinou samoty není příběh, který by mě nezaujal. Povídky čtyř spisovatelek spojuje syrovost života, atmosféra pobaltské země a drsná povaha jejich obyvatelek.

juleska
10.11.2017 5 z 5

Pro mě hrozně příjemný překvapení. Můžu jedině doporučit.


Sparkling
21.03.2017 5 z 5

Nechápu nízké hodnocení.
Z osmi povídek mě sedm naprosto uchvátilo, všechny jsou prodchnuté chladnou, vlhkou hlínou vonící atmosférou Lotyšska. Spojuje je také to, že hlavními hrdinkami jsou silné, ale často ztracené, zoufalé či jen smířené ženy. Ale nejde o typickou knihu o "fňuknách", ani o feministické litanie, přítomné jsou i mužské postavy.
Moc doporučuju.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krajinou samoty: Povídky lotyšských spisovatelek v seznamech

v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x