Kozí knížka přehled

Kozí knížka https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126032/kozi-knizka-126032.jpg 4 35 35

Knížka pro děti s půvabnými ilustracemi autorky. "Jo, ráda bych jednou byla kozou. Ony jsou elegantní dámy se štíhlými kotníčky, co milují společnost, společenské hry, módní výstřelky – vůbec veškeré novoty a zajímavosti. Neváhají experimentovat, hlavně ochutnávat cizokrajné pokrmy. V kultuře by se uplatnily jako zpěvačky či herečky. A kdyby měly cestovní doklady, byly by světoběžnice. Mají rády převleky a každá mluví několika jazyky. Jsou také velice inteligentní a vynalézavé, ovládají diplomacii a umějí prosazovat své názory. Je fakt, že jsou občas směšné (když čurají nebo mají hlavu prostrčenou plotem), ale to jsme všichni." Tereza Říčanová.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kozí knížka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Briv
11.01.2023 3 z 5

* K přečtení této knížky mě inspirovala webová stránka - Celé Česko čte dětem - mají ji v sekci 0 - 4 roky (kterou postupně pročítáme). Našemu synovi se moc nelíbily ilustrace a kniha jej až tak nezaujala. Myslím, že je to tím, že žijeme na vesnici a s dost zvířaty a jejich způsobem života se už setkal. Smyslem knihy je zřejmě dětem přiblížit, co obnáší chov kozy, ale nemyslím si, že je to pojato za nejlepší konec. Jestli nějaké dítě neví nic moc o domácích zvířatech, tak po této knížce může být trochu v šoku.
Nevadí mi to, že kůzle zabijí, protože je lepší dětem vysvětlit, že takto získané maso je určitě vhodnější než z velkochovů, ale určitě to chce ze strany rodiče nějaké dovysvětlení.

Hanina61
13.03.2019 5 z 5

Nově ve mně probudila touhu chovat kozy... akorát bych neměla na to, abych je - já vegetarián - zabila a snědla... Jinak obrázky moc pěkné jako vždy. :-)


kamibe
14.02.2019 5 z 5

Tuto knihu oceňuji jako dobrou naučnou knihu pro hodně malé, předškolní děti. Je mi příjemný její malý formát i její skoro dětské, barevné ilustrace. Pro mne byla kniha podnětná v tom, že jsem si vyhledala, co je to karhátí, a obohatila tak svoje znalosti něčeho, co znám, ale nevím, že se tomu taky říká docela jinak. Je jasné, že některé děti budou obtížně snášet části o zabíjení, ale podle mého je správné, že to v knížce je řečeno bez obalu, protože takhle to je.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2005 - Nejkrásnější české knihy roku (Knihy pro děti a mládež – 2. místo)


Kniha Kozí knížka v seznamech

v Přečtených53x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Tereza Říčanová
česká, 1974
2011  72%Vánoční knížka
2011  73%Kozí knížka
2010  93%Noemova archa
2014  67%Psí knížka
2021  88%Kráva Říčanová