Kouzelný náramek přehled

Kouzelný náramek
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434067/bmid_kouzelny-naramek-tzJ-434067.jpg 4 201 201

Díky rodinnému šperku si tři ženy jasněji uvědomí, že na rodině velmi záleží. Příběhy ukryté v přívěscích změní jejich pohled na život a ony najdou novou chuť ho žít. Lolly dostávala od své matky ke každým narozeninám jedno kouzlo spolu s připomínkou, jak důležité jsou rodinné vzpomínky. Teď je Lolly sedmdesát let, zhoršuje se jí paměť, a tak si uvědomí, že jí nezbývá moc času na to, aby obnovila vztah se svou dcerou a s vnučkou, protože obě byly stále příliš zaměstnané, než aby si našly chvilku na ni a na její rodinné historky. Když ale Lollyině dceři Arden kdosi nečekaně zavolá a vyjádří obavu o její matku, vypraví se Arden za ní a vezme s sebou i svou dceru (a Lollyinu vnučku) Lauren. Lolly jim pak vypráví příběhy spojené s jednotlivými přívěsky na náramku – a všechny tři si znovu najdou cestu k sobě navzájem a také radost, naději a lásku. Kouzelný náramek je dárek, který budete žárlivě střežit ještě dlouho poté, co dočtete poslední stránku.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Leda
Originální název:

The Charm Bracelet , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzelný náramek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (78)

Kristy.Seb
04.01.2024 4 z 5

Někdy se člověk musí vzdát toho, co miluje, aby mohl přežít.

Nezapomeň, že všichni se občas musíme chovat trochu jako blázni, pokud chceme být šťastní.

Jediné, nad čím dokážeme mít kontrolu, je naše štěstí, osud a vliv na ostatní. Zbytek je v rukou božích.

Pokud se člověk soustředí pouze na svou minulost, je to sním beznadějné. Je třeba respektovat minulost, ale soustředit se na budoucnost. Musíme věřit, že to nejlepší teprve přijde.

Pokud miluješ to, co děláš, nebudeš v životě pracovat ani jediný den.

Lidé jsou jako sněhové vločky, žádní dva z nás nejsou stejní. Každá sněhová vločka, která se snáší z oblohy, se dostane na zem jinou cestou. Vznášejí se mrazivým vzduchem, prolétají mraky a nabírají různé tvary, stejně jako my. Každá vločka doputuje k zemi jednou cestou a to ji dělá jedinečnou. Někdy pro ni bývá těžké cestovat až dolů sem k nám, ale přesto tu pouť podnikne kvůli všem těm úžasným zakřivením, které ji odliší od každé jiné sněhové vločky na světě.

Pokud v sobě člověk chová víru, třebaže je malinká jen jako hořčičné semínko, může i horou pohnout.

Každý v sobě máme zaseté semínko víry, ale je jenom na nás, jestli z něj necháme něco vyrůst.

Velmi milý příběh.

Kalima206
09.07.2023 5 z 5

Mě tato kniha velmi příjemně nadchla! Čte se jedním dechem, není tam nic extra přeslazeného, spíš kniha plná vzpomínek a zajímavých příběhů :-)


Janizoun
06.03.2023 5 z 5

Krásné a velmi dojemné rodinné vyprávění bylo pro mě kouzelné jako samotný náramek. Příběh mě vtáhnul do děje tak, že jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Bylo to smutné, ale na druhou stranu plné naděje. Často mi ukápla slzička, ale dobře jsem si početla. Mně se kniha celkově moc líbila a určitě jí doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kouzelný náramek v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených261x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených20x
v Knihotéce191x
v Chystám se číst188x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech6x