Svatý Václav - vraždou to nekončí přehled

Svatý Václav - vraždou to nekončí https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359817/mid_svaty-vaclav-vrazdou-to-nekonci-PBE-359817.jpg 5 98 98

Jestli si představujete svatého Václava jako nudného patrona, věčně dlícího na modlitbách, nejspíš vás překvapí, že to byl udatný válečník, který byl ženatý a měl nemanželského syna. Ale onoho osudného zářijového rána na něj u kostela přece jen čeká smrt. Čí ruka mu ji ale přinesla?

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svatý Václav - vraždou to nekončí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Snílek1980
12.05.2024 5 z 5

Tenhle díl mě bavil skoro nejvíc ze všech, i když jsem to vůbec nečekala. Vybrala jsem si ho jen tak, protože co se asi člověk může o svatém Václavu dozvědět, než že byl svatý? Jenže ouha. Autorka ho vykreslila jako chytrého a odvážného chlapa, sympaťáka, který se nebojí vzít do ruky zbraň ani číši vína. Ani Boleslav není popisován jako záludný bratrovrah, i když právě u něj čtenář do poslední chvíle neví, jak se vybarví. Tím spíš, že hlavní hrdinka Bára tuší, že den zavraždění svatého Václava se blíží. A právě to je na tom tak skvělé. Ona to ví, Václav taky, dokonce i sám Boleslav a teď se jenom čeká, jak to ve skutečnosti dopadne.
Nudné to čekání není ani trochu. Příběh je akční, dobrodružný a jako vždy plný zajímavých historických informací. Od knížky jsem se nemohla odtrhnout a bavila mě každá stránka.

Kikulka97
06.08.2023 4 z 5

Moc se mi líbí rozivnutí různých vztahů a všechny možné narážky na to, jak vlastně "světěc" vedl svůj život. Perfektní kombinace legend a faktů. A luxusně podaná.


martin č.
23.02.2022 5 z 5

Takto náruživě jsem četl dětskou literaturu naposledy před pár lety, když jsem se vrátil k mayovkám. Vydrželo mi to pár měsíců než jsem těch pár tisíc stran přečetl.
Sedmou přečtenou bárovkou jsem se přenesl do hlubokého středověku na počátek české státnosti. Všude lesy, málo obyvatel žijících podobně jako pravěcí Germáni v dřevěných zemnicích, na místě pražského hradu převážně dřevěné hradiště.
Kníže Václav, jeho mladší bratr Boleslav, Václavův druh Podiven i hypotetická Václavova manželka a nemanželský syn Zbraslav. Svatováclavským legendám to neodporuje, IX. kapitola Kristiánovy legendy o Podivenovi je tu dokonce ocitována. Napínavý příběh tak opět výborně doplňuje vzdělávací rovina.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svatý Václav - vraždou to nekončí v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených159x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených16x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x