Husité - Ve znamení kalichu přehled

Husité - Ve znamení kalichu
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199932/bmid_husite-ve-znameni-kalichu-b9q-199932.gif 4 153 153

Kouzelný atlas přenese Báru přímo na Vítkov, kde se právě schyluje k bitvě. Vydejte se společně s Bárou do husitského města Tábora a zažijte nečekaná setkání a dobrodružství.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Husité - Ve znamení kalichu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Snílek1980
03.05.2024 4 z 5

Další dobrodružství Báry, které jsem si velmi užila. Je pravda, že jsem zpočátku pochybovala, jestli mi zrovna tahle knížka může dát něco nového. Přece jenom jsem o husitech viděla dost filmů. Navzdory tomu mě popis života v husitském Táboře vysloveně bavil, i když se tam toho zase tolik nedělo. Ono mi běžný život obyčejných lidí v historii připadá leckdy minimálně stejně zajímavý jako slavné bitvy. Moc se mi líbilo, že se autorka nebála ukázat i odvrácenou stranu kališníků. Tedy to, jak moc byli uvnitř rozdělení do jednotlivých frakcí, a že jejich činy byly leckdy stejně strašlivé a nespravedlivé jako jejich protivníků. Viz napadení ženského kláštera, o kterém Báře Borek naštěstí jenom zběžně vyprávěl, protože detaily by se pro dětskou knížku zcela určitě nehodily. Vida, i tentokrát jsem se dozvěděla pár zajímavostí, které mi snad pomohou doplnit mozaiku tehdejší doby.

Badun
09.11.2023 3 z 5

Čtu to dětem před spaním, jim se to líbí. Možná i proto, že některé odstavce, co neposouvají děj a jejich smysl chápe jen autorka, vynechávám. Když vidím jak je autorka plodná, tak jí trochu podezírám z neochoty si to po sobě přečíst, aby už mohla psát něco dalšího. Stejně tak mi nedává smysl a i děti se pořád ptají, proč mají obě hlavní hrdinky stejné jméno Bára a Barča nebo Barbora. Těžko se mi ta knížka hodnotí, protože mám pár výhrad k logice děje a dost ke stylu psaní, ale dětem se to líbí.


Zemlja
21.09.2023 3 z 5

Bezva knížka pro mládež o životě v době husitské revoluce - bitva, život v Táboře. Náhled, jak to tehdy děti měly těžké. Dobře se to čte.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Husité - Ve znamení kalichu v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených245x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených18x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x