Konec světa v Breslau přehled

Konec světa v Breslau https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42642/konec-sveta-v-breslau-42642.jpg 4 18 18

Eberhard Mock série

< 2. díl >

Breslau 1927.Dámy z vyšší společnosti se ve svých přepychových bytech oddávají vášni k hudbě a občas i orgiím.V hospodách vysedávají zpustlé postavy, v zadních místnostech se šňupe kokain a samozvaný prorok Alexej Orloff předpovídá konec světa. V této atmosfeře je ve městě spáchána série strašlivých, do posledního detailu naplánovaných vražd. Vyšetřováním je poveřen kriminální rada Eberhard Mock. Je považován za " ohaře " s neomylným instinktem, který je ale znovu a znovu narušován jeho slabostí pro alkohol. Mock by se v těchto dnech nejraději plně věnoval svému koníčku - studiu latinské literatury, místo toho však musí v městských archivech studovat prastaré dokumenty, které by ho měly přivest na stopu vraha...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Koniec świata w Breslau , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec světa v Breslau. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Eicherik
13.08.2023 5 z 5

Tak tohle byla jízda. V druhém dílu se vracíme v čase do období Výmarské republiky. Hodně mi to atmosférou připomínalo Babylon Berlín, s tím největším rozdílem, že Eberhard Mock není Gereon Rath. Mocka si totiž není snadné oblíbit. Tenhle díl se mi líbil víc, než ten první a těším se na další pokračování, v kterém se posuneme v minulosti ještě o kousek zpět.

Majto
11.07.2022 3 z 5

Nebolo to úplne zlé, no predošlá kniha Smrť v Breslau sa mi páčila viac.
Aj mne tu chýbalo viac vyšetrovania a súkromia tu bolo nad mieru. Možno, keby to bolo v opačnom pomere, bola by to skvelá kniha. No aj tak ešte dám šancu aj následujúcej (už je kúpená).


hanap
23.02.2020 2 z 5

Kniha se mě nelíbila, strácela jsem se v textu, kriminální rada mně byl protivný, jeho manželka taky. Kriminalistického tam bylo snad jen okrajově, nedočetla jsem, tak ani nevím, kdo vraždil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Konec světa v Breslau v seznamech

v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce7x
v Chci si koupit2x