Konec pana Y přehled

Konec pana Y https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21046/bmid_konec-pana-y-jzR-21046.PNG 4 87 87

Mladá literární vědkyně Ariel Mantová se ve své výzkumné práci věnuje obskurnímu spisovateli z 19. století Thomasi E. Lumasovi, jehož dílo Konec pana Y obestírá tajemství. Podle legendy každý, kdo si tento zapomenutý román přečetl, zanedlouho zemřel. Kniha je ovšem ztracená. O to víc je Ariel překvapená, když náhodou výtisk objeví v antikvariátě. Vědecký i literární zájem nakonec v racionálně uvažující Ariel zvítězí nad obavami ze smrtonosné kletby. Přitažlivá doktorandka se vydá na napínavou cestu za odhalením tajemství skrytého v knize. Ačkoli musí často jednat na vlastní pěst a riskovat život, v nesnázích ji pomohou její přátelé i kolegové z univerzity.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

The End of Mr. Y , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec pana Y. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Evule734
02.01.2024 4 z 5

Moje úplně první kniha, která se mi od Scarlett dostala do rukou. Četla jsem v originále, tudíž nemohu hodnotit překlad, ale myšlenka mi přišla neskutečně originální a příběh napínavý, který postupně gradoval - až na rozjezd. Závěr byl pro mne osobně však trochu zklamáním, příběh jakoby sliboval velké finále, ale za mě se nekonalo. Každopádně jak jsem zmínila, skvělá myšlenka, kniha mne bavila a díky ní pak přečetla vše, co jsem dále od autorky sehnala.

Itchy
21.03.2022 2 z 5

Trošku zklamání. Kniha poměrně svižně začíná a pracuje se zajímavým konceptem, bohužel není schopná skoro nic dotáhnout do konce. Posledních 40 stran v podstatě uzavřelo celý příběh naprosto bez napětí a nechalo až příliš otevřených otázek, na které se ale vlastně ani nechce nalézat odpovědi.
Jediné pozitivum vidím v myšlenkách, které se v knize objevily, ale přišlo mi, že jsou tam spíš uměle našroubované a kdybych si je přečetl ve vědeckém časopise, budu asi raději.


LenysekC
24.03.2021 4 z 5

Na pátou hvězdičku chybělo jen nějaké moje větší souznění z celkovým vyzněním. Na mě to prostě bylo moc Nietzscheoidní. Chyběl mi tam větší smysl. Nebo jsem to úplně nepochopila, nevím. Ale provedení skvělé, Ariel mě bavila, ačkoli takhle sebedestruktivní povaha bych být nechtěla. A celé to putování prokládané filozofickými úvahami prokládanými kvantovou fyzikou - eňo ňůňo. Mám knihu doma už aspoň deset let, a až teď mi na ni padlo oko. Zjevně v pravý čas.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Konec pana Y v seznamech

v Přečtených111x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených11x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x