Koně se přece střílejí přehled

Koně se přece střílejí https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57555/bmid_kone-se-prece-strileji-QEU-57555.jpg 4 253 253

Příběh mladé dvojice, která hledá východisko z neutěšených sociálních poměrů Ameriky třicátých let minulého století v jednom z tanečních maratónů - jež byly typickým jevem Ameriky té doby - od něhož si slibují úspěch nebo alespoň minimální existenci.

Literatura světová Novely
Vydáno: , Odeon
Originální název:

They Shoot Horses, Don't They? , 1935


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koně se přece střílejí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

Bedrich84
24.02.2024 5 z 5

Skvělá kniha, celý příběh se odehrává na tanečním maratonu, zvláštní meziválečná atrakce, hlavní hrdinové se ho účastní hlavně z důvodu stravy zdarma po celou dobu účasti. Oba se snaží prorazit v Hollywoodu, oba zatím neúspěšně. Jejich situace je poměrně neutěšená, ale každý to nese úplně jinak. Během soutěže se odehrají různé bizarní scénky a situace a vyústí až v brutální konec, který překvapí i když čtenář už v průběhu ví, že happy end asi nebude..

zdenek3042
30.06.2023 3 z 5

Myslím, že si postava Glorie zasloužila rozepsání trochu více do hloubky, aby měl čtenář víc možností pochopit její chování. Kniha není přiliš dlouhá, prostor by na to byl. Autor dobře zachytil atmosféru doby. Čte se to dobře, závěr je už čistá depka, doporučuji nečíst, když na tom člověk není zrovna nejlíp.


Andrea K.
16.03.2023 odpad!

Nejdřív jsem viděla film (jako jeden z pěti nejdepresivnějších filmů) a tak jsem očekávala od knihy něco víc. Ale bohužel.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koně se přece střílejí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených359x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených22x
v Knihotéce126x
v Chystám se číst103x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech4x