Kompletní utajené zápisníky Agathy Christie – Zákulisí promyšlených vražd přehled

Kompletní utajené zápisníky Agathy Christie – Zákulisí promyšlených vražd https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450371/bmid_kompletni-utajene-zapisniky-agathy--OD5-450371.jpeg 5 20 20

„Mnohá odhalení v této knize se stanou klíčovými k tomu, jak budou příští generace číst Christie.“ –Independent on Sunday Kompletní utajené zápisníky Agathy Christie vznikly spojením a doplněním toho nejpodstatnějšího z publikací Johna Currana, jenž měl možnost prostudovat 73 autorčiných poznámkových bloků, do nichž si Christie zapisovala zápletky svých detektivek (viz Utajené zápisníky Agathy Christie a Promyšlené vraždy Agathy Christie). V chronologickém sledu šesti desetiletí – od roku 1916, kdy Christie stvořila Poirota, do smrti této nejpopulárnější spisovatelky všech dob – Curran detailně odkrývá způsob, jak Christie dosáhla svého pozoruhodného úspěchu, překonává řadu zažitých pohledů na její tvorbu a přináší množství detailů a nejnovějších zjištění o spisovatelčiných uskutečněných i neuskutečněných, zdařilých, ale i méně povedených nápadech, o alternativních vyústěních jejích detektivek i o nově nalezených autorčiných povídkách (kniha zahrnuje jejich texty). Analýzu doplňují reprodukce vybraných stránek spisovatelčiných zápisníků, celek pak tvoří neocenitelného průvodce dílem Agathy Christie pro všechny milovníky jejích próz i detektivního žánru.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry O literatuře
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Agatha Christie's Complete Secret Notebooks: Stories and Secrets of Murder in the Making , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kompletní utajené zápisníky Agathy Christie – Zákulisí promyšlených vražd. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Emik87
19.05.2024 5 z 5

Skvělá kniha zápisků královny detektivek. Považuji se za velkého znalce jejího díla, ale tato kniha mi velmi rozšířila obzory. Do jisté míry je to ukázka jejího životopisu, ale zároveň ožívají i příběhy a postavy. Doporučuji.

jirka9453
26.04.2021 3 z 5

Tak jestli někdy někdo pochyboval o Agathě Christie, pokud si přečtete něco z jejího díla a spojíte to s těmito deníky, všechny pochybnosti o její genialitě a autorském umu okamžitě zmizí.


Gibis
04.02.2021 5 z 5

Dlouho jsem četla tuhle knihu, ale užívala jsem si každou minutu. Nejvíc se mi osvědčilo přečíst nějakou knihu Agathy Christie a hned potom ji prozkoumat v těchto denících, jak vlastně vznikala. Stane se tedy mou příručkou, kterou vytáhnu vždycky po nějaké Agathě :) Nalákalo mě to ke čtení dalších jejích knih, které jsem neznala a na které se už teď těším.
A hlavně tedy smekám před Johnem Curranem, který dokázal všechny deníky prostudovat, rozluštit a zařadit k jednotlivým knihám, protože to musela být jistě zajímavá, ale určitě ne jednoduchá záležitost.
Po dočtení mě až přepadl smutek, i když A.Ch. zemřela už dávno. Ztratili jsme v ní geniální spisovatelku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kompletní utajené zápisníky Agathy Christie – Zákulisí promyšlených vražd v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených5x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit15x