Zabiják Stan / Stan le tueur přehled

Zabiják Stan / Stan le tueur https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104740/zabijak-stan-stan-le-tueur-104740.jpg 5 8 8

Dobrácký bručoun komisař Maigret, mohutný muž se svižnou myslí a břitkým úsudkem, řeší poslední případy před vytouženým odchodem do důchodu. Ještě v Paříži překvapivě odhalí vůdce bandy polských zabijáků a poslední den své služby pak málem sedne na lep falešné prostitutce. Jenže i když se pak chce poprvé v životě oddat odpočinku a nicnedělání na Azurovém pobřeží, zločin ho dostihne v luxusním hotelu; jindy se zase cestou do Anglie připlete k vraždě na opačném konci Francie a v opačném klimatu, když nad kanálem La Manche běsní bouře. A v posledních dvou povídkách si pro něho „zákazníci“ dokonce neomaleně dojdou až na venkov k Loiře, kde by rád poklidně trávil penzi zahradničením a rybařením. (www.pitaval.cz) Obsahuje těchto 6 povídek: Zabiják Stan Hotel Severní hvězda Bouře nad kanálem La Manche Pochybný pan Owen Notář ze Châteauneuf Slečna Berthe a její milenec Jedná se o dvojjazyčné vydání - česky a francouzsky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Stan le tueur


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zabiják Stan / Stan le tueur. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

mgeisselreiter
31.08.2012 4 z 5

Obsahuje u nás zatím nevydané podívky.
První povídka Zabiják Stan má asi 40 stran a právě na tak malém prostoru Simenon dokáže velmi dobře rozehrát děj, který má spád. 80%.
Druhou povídku Hotel Severní hvězda (opět asi 40 stran) jsem si přečetl 1.9.2012 a opět jsem byl příjemně překvapen dějem, který měl spád. 85%.
Třetí povídka Bouře nad kanálem La Manche na cca 45 stranách už takový spád nemá, 2.9.12 za 75%.
Čtvrtou povídku Pochybný pan Owen (40 stran) jsem si přečetl 9.9.12. Má opět spád, ale Maigret zde působí jako hrdinové Agathy Christie - z ničeho prostě dedukuje vše. Přesto zajímavé, dobře se čte. 75%.
Předposlední povídka Notář ze Chateauneuf (ca 44 stran) se opět výborně čte (12.9.12), ovšem dějově nijak moc zajímavá není. 75%.
Závěrečná povídka Slečna Berthe a její milenec (cca 41 stran) se opět čte velmi lehce (16.9.12), ovšem opět také platí, že na tak malém prostoru nemá Maigret dost času hloubat, přemýšlet, analyzovat jako v delších novelách a tak řešení nakonec vypadle příliš rychle a až dost nečekané (což někomu bude vyhovovat více, někomu méně). 70%.
Celou knihu tak hodnotím asi na 75%.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zabiják Stan / Stan le tueur v seznamech

v Přečtených10x
v Doporučených2x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit3x