Když vyleze pavouk přehled

Když vyleze pavouk https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368706/bmid_kdyz-vyleze-pavouk-OI6-368706.jpg 4 43 43

Komisař Adamsberg série

< 11. díl

Komisař Adamsberg opět řeší zvláštní záhadu. Série úmrtí na první pohled nebudí podezření, že by se mohlo jednat o zločin, natolik je modus operandi podivný a prakticky neproveditelný. Ale Adamsberg za sérií úmrtí něco nejasně tuší, nevzdává se a řídí se svým příznačným mlhavým instinktem. Musí však čelit nedůvěřivosti svých kolegů a především odporu toho nejbližšího, vševěda a logického analytika majora Danglarda, který má tentokrát vůči Adamsbergovým postupům i jiné výhrady, než u něj bývá obvyklé. Vyšetřování Adamsberga zavede do poválečného sirotčince na jihu Francie, ke středověkým poustevnicím, holubům a starodávným holubníkům – a vše je prazvláštně propojeno smrtícími pavouky. Jako obvykle si přijdou na své nejen luštitelé záhad, ale i milovníci dobře psané literatury či historických reálií.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Quand sort la recluse , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když vyleze pavouk. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Makůvka
14.09.2022 5 z 5

Tak, dočtena poslední kniha ze série s komisařem Adamsbergem a musím říct, že se horko těžko loučím.
Příběh s pavouky je důmyslně promyšlený, zápletka propracovaná, čtenář může sledovat krok za krokem myšlenkové pochody vyšetřovatelů. Jen mě trošku chyběly moudra Danglarda a jeho malá účast na vyšetřování.
Jak je autorčiným zvykem, i zde se dozvíme nějakou tu zajímavost nejen z oblasti historie.
Doufám, že se jednou k této sérii vrátím, protože se mi líbil jak styl psaní, tak sympatický, různorodý vyšetřovací tým a hlavně, zasněný, pomalý a složitý Adamberg.

konicekbily
19.10.2021 5 z 5

Více příběhů, více zápletek - originálních - více časových úrovní - a hodně obětí a až do konce není znám motiv většiny úmrtí a ani způsob provádění vražd, a už vůbec ne vrah. Opět mistrovská práce autorky. A moje doporučení pokud chcete začít se čtením série - pěkně popořádku!


kap66
28.09.2021 5 z 5

Až bude jednou na vahách nadepsaných „Frédérique Audouin-Rouzeau a její přínos pro lidstvo“ ležet na jedné misce její vědecká práce a na druhé detektivky, samozřejmě se ta první zváhne skoro dolů a druhá se bude pohupovat nad ní. Jestli ale spravedlnost funguje, musí přece přihlédnout i k tomu:
- že se jedná sice o prachsprostou zábavnou literaturu, ale Fred Vargas do ní vložila tolik vědeckého, že z ní udělala téměř intelektuální četbu :-),
- že autorka stvořila originální postavy nemající v detektivkách obdoby, a přesto působící lidsky a uvěřitelně,
- že dokázala vymyslet naprosto unikátní zápletky,
- že považuje humor za součást života a umí ho ve své tvorbě prodat,
- že pokud se někdo zamiloval do jedné její knížky, probudila se v něm láska ke všem, a to na celý život (podle sebe soudím tebe),
- že přináší opakovaně radost, a to je v životě to nejdůležitější.
A tohle všechno přece musí být závaží jako hrom.
Šetřila jsem si to a šetřila, ale touha přečíst si další díl zvítězila. „Pavouk“ je stejný jako ty ostatní: skvělý, promyšlený, jedinečný, vtipný, dojímavý, napínavý. Uspokojující ve všech směrech.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Když vyleze pavouk v seznamech

v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit8x