Komiksová bible přehled

Komiksová bible https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225659/bmid_komiksova-bible-3fl-225659.jpg 4 15 15

První ucelené české vydání snad nejpopulárnější verze Bible v komiksovém zpracování na světě. Od roku 1978 vychází ve stále nových vydáních a jazykových mutacích. Zahrnuje 233 biblických příběhů, zjednodušených, ale krásně vystihujících podstatu biblické zvěsti. Kniha je určena všem, již od nejmenších čtenářů.

Komiksy Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

The Picture Bible , 1978


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komiksová bible. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

mirektrubak
28.02.2024 4 z 5

Příjemné překvapení!
Bral jsem biblický komiks do rukou, protože jsem chtěl zjistit, jestli by nemohl posloužit jako pomůcka pro katechezi dětí staršího školního věku. (Odpověď zní, že mohl. Jen by se k tomu mnohem víc hodil v PDF podobě.) A jak jsem to tak prozkoumával, tak jsem najednou zjistil, že jsem se sám zaujatě začetl. To mě překvapilo i proto, že třeba filmovým zpracováním biblických příběhů obvykle na chuť přijít nedokážu – starozákonní se mi zdají hrozné a novozákonní ještě hroznější :-).
Vzhledem k žánru a k zaměření na dětského čtenáře je pochopitelné, že některá náročnější nebo problematická místa jsou potlačena nebo zjednodušena. Je také větší důraz na akci a příběhovost, takže Pavlovy listy jsou zmíněny letmo, dvanáct malých proroků je uvedeno jen s drobnou základní charakteristikou každého a třeba na Izajáše autorce stačila jedna dvojstrana (chápu, že se jeho svěží a přitom intenzivní poezie těžko zachycuje do okének a bublin, ale stejně mi ho bylo líto :-). Ale jinak to bylo zajímavé i upoutávající, ten nutný kompromis mezi naukovostí a působivostí se povedlo zvládnout moc zdařile. Dobrý nápad je i uvádění biblických odkazů přímo u příběhů, takže je možné si porovnat prohlédnuté s napsaným. A fajn mi přišly i zařazované vysvětlující dvojstrany, které buď to základní opakují, přidávají potřebný kontext nebo osvěžující zajímavosti.
Takže spokojenost! Jistěže stále platí, že biblické příběhy jsou nejlépe popsány v Bibli, ale tahle verze není ani infantilní, ani přeslazená, ani přetížená lacinou zbožností - takže může být dobrým vstupem do témat Písma i pro zvědavé dospívající děti, klidně i v nevěřících rodinách.

milan.krimsky
16.03.2022 5 z 5

Příběhy z bible v komiksech


Kakarinka
11.09.2018 5 z 5

Krásné zpracování, skvělé ilustrace a čtivost. Jedinou výtku mám: občasné chyby v "bublinách" a překlepy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Komiksová bible v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

křesťanství příběhy Bible komiksy Bible Nový zákon Starý zákon

Autoři knihy

Iva Hoth
americká, 1911 - 2007
André LeBlanc
haitská, 1921 - 1998