Kolosální Conan z Cimerie přehled

Kolosální Conan z Cimerie https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406701/bmid_conan-z-cimerie-epJ-406701.jpg 5 34 34

Kolosální Conan série

< 2. díl >

Druhý kolosální svazek příběhů známého barbara, které v České republice dosud nevyšly. Kniha volně navazuje na příběhy z předchozího Kolosálního Conana. Opět se jedná o adaptaci několika původních povídek Roberta E. Howarda, které byly podle jeho poznámek rozvedeny a vytvořily tak jeden velký, chronologicky propojený celek. A to vše pod dohledem Conan Properties, společnosti spravující odkaz R. E. Howarda. Svazek obsahuje kompletní sérii Conan z Cimerie nakladatelství Dark Horse - sešity #0 - #25... celý text

Komiksy Povídky Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Colossal Conan the Cimmerian , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolosální Conan z Cimerie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Chidlink
02.11.2021 5 z 5

Celkově se mi druhý díl líbil mnohem více než ten první a to hlavně díky mnohem lepším kresbám a i příběhy mi chutnali více :) Proto pět hvězd.

Terva
08.08.2021 5 z 5

„Dnešního dne si získal
nové přátele i nepřátele.
Takže den
jako každý jiný.“
(Škorpion)

První kolosální kniha Conan obsahovala všechny ty malé knihy, které vyšly zvlášť. Jednalo se o příběhy 0 až 6. Tato druhá kolosální kniha obsahuje příběhy 7 až 10 Cimerie, Černý kolos, Společenstvo meče a Stíny v měsíčním svitu. I tyto příběhy vydalo CC zvlášť v každé samostatné knize. Čtenář má tak možnost buď zakoupit kolosální těžkou, velkou knihu a nebo pár menších, které si můžete vzít i na cesty. Je to jen na vás, jaký k tomu budete mít postoj. Já si pro jistotu koupil oboje :-)

Citát: Blecha si vždycky najde svého psa, stejně jako Cimeřana problémy. (Mlžnou stezkou)

Je zajímavé porovnávat malou kresbu s tou A4. Někdy je hezčí menší obrázek, někdy zase celostránková kresba ve velkém formátu. Rozhodně je tu spousty záporů i kladů. Avšak obsahově se příběhy nemění a tak, kdo již četl menší knižní vydání, může si v Kolosální knize více užívat kresbu.

Citát: Já psy nejím. Pokud tedy nejsou dobře uvařený. (Návrat)

Sledujeme tu velmi dlouho cestu Cimařana od prvopočátků, kdy jako samotář, později jako žoldák, bojoval po boku desítek vůdců a králů. Zahlédneme ho i se svou vlastní skupinou Kozáků, s jejichž muži bojoval jako vůdce a nahlédnem i do budoucnosti, kdy si Conan zkusí i korunu krále. Jenže ještě na ní není připraven a tak se raději vydává s piráty na nová dobrodružství.

Citát: Kdo mě bude pronásledovat, zemře mým mečem. (Gaulské údolí: Tíha koruny)

Skoro všechno je to nádherně nakreslené. Většinu kreseb má na svědomí Timothy Truman. Na konci této kolosální knihy je pár bonusových povídek. Také nejsou k zahození, i když se odehrávají v jiném čase, než nám poskytuje tato obrovská kniha. Rozhodně to celé stojí za to přečtení a určitě se k těmto příběhům ještě vrátím.

Citát: Ty zatracené kosti krvácejí! (Královský lov)


Milten
10.03.2021 5 z 5

Conanovi a celkově Howardovi jsem bohužel propadl teprve nedávno, ale byl jsem štěstím bez sebe, když se mi podařilo ještě zakoupit jeden z posledních kusů na stránkách jednoho e-shopu. A takovou knihu chcete mít ve své knihovně... Kolosální nejen po fyzické stránce, ale zkrátka skvělou i obsahově. A teď budu jen doufat, že se mi podaří získat za přijatelnou cenu prvního Kolosálního Conana.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kolosální Conan z Cimerie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených9x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x